Vinhandel i Odense

Fra pengepalads til vinparadis

Der er kommet liv i det gamle bankpalads, hvor vi har skabet et oplevelsesunivers med vinhandel, vinbar og smagninger for både feinschmeckeren og den nysgerrige vinnyder. Den hvide historiske bygning på Fisketorvet 8, der siden midten af 1800-tallet har huset en verden af banker, kommer nu til at danne ramme om Fyns hyggeligste og mest sjælfulde vinhandel.

Adresse

Fisketorvet 8
5000 Odense C

Find på Google Maps

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00
Tirsdag kl. 10:00-18:00
Onsdag kl. 10:00-18:00
Torsdag kl. 10:00-19:00
Fredag kl. 10:00-20:00
Lørdag kl. 11:00-19:00

Kontakt butikken

Email: butikodense@kogs.dk
Telefon: +45 4888 0552

Banker i pengepaladset

  • I 1847 flyttede Fyens Stifts Sparekasse ind i Fisketorvet nr. 12
  • I 1964 fusionerede sparekassen med flere andre og blev til Sparekassen Fyn
  • I 1973 fusionerede de med Sparekassen Bikuben
  • I 1995 fusionerede Bikuben med Girobank og blev til BG Bank
  • I 2007 lukkede Danske Bank deres BG-filialer

En bank er en bank

Det var oprindeligt Fyens Stifts Sparekasse, der slog sig ned på adressen, da de i 1847 rykkede sparekassen ind på lejede lokaler på Fisketorvet 12 og siden købte flere af nabohusene. Sparekassen, der blev stiftet i 1816 af amtmand Jens Benzon under navnet Odense Byes Sparekasse, fik hurtigt både vokseværk og pladsproblemer og i takt med udvidelsen blev nye bygninger opført.

I 1874 begyndte opførelsen af den bygning, der står i dag, efter tegning af arkitekten C.W.F. Lendorf (1839-1918). Arkitekten satte i denne periode sit præg på Odenses arkitektur (under Historicismen) og var bl.a. medarkitekt på rådhuset og en række bygninger i Odense og omegn.

Bygningen stod færdig i 1875 – samme år som Kjær & Sommerfeldt blev grundlagt.

Nyt oplevelsesunivers

Med Fisketorvet 8 slår vi dørene op for endnu et oplevelsesunivers med højt til loftet og et inventar, der emmer af sjæl og historie. Ligesom forbilledet på Gammel Mønt 4 i København og Skovvejen i Aarhus består det fynske oplevelseshus af både vinhandel og vinbar og der vil være masser af spændende smagninger hver måned om alt lige fra Champagne og Bourgogne til amerikanske kultvine.

Smagelokaler

  • Vinbar med plads til 35-40 personer
  • Direktionen: smagelokale med plads til 20 personer
  • Bankboksen: smagelokale med plads til 35-40
  • Logen: VIP smagelokale i bankboksen med plads til 6

Magi i bankboksen

Historiens vingesus mærkes overalt i de bevaringsværdige lokaler på Fisketorvet 8. Hvis lokalerne på Gammel Mønt i København giver Harry Potter-fans i alle aldre stærke Hogwartsfornemmelser, så er smagelokalerne i pengepaladset som taget ud af troldmandverdenens grandiose bank Gringotts. Her føres de besøgende via marmortrappe ned i underetagen, hvor vinbar og tre smagelokaler i forskellige størrelser gemmer sig bag de originale, massive bankdøre. De høje marmorsøjler og de 4 meter til loftet giver lokalerne en storslået fornemmelse, man næppe finder mange andre steder i landet. Kombineret med den særlige sjæl og charme, der emmer fra krystallysekronerne og de rustikke møbler, vil de besøgende få en oplevelse ud over det sædvanlige.

I bankboksen er der plads til 30-40 mennesker, mens der i de to øvrige smagelokaler er plads til hhv. 20 og 6 gæster. Al interiør og indretning er valgt med respekt for bygningens historie. Vinbaren fra 1930 er bl.a. hentet op fra Frankrig, mens gæster, der har besøgt Gammel Mønt bl.a. vil genkende Louis Poulsens charmerende Ringkrone-lamper.

Besøg det gamle bankpalads

Glæd dig til at træde ind i en forunderlig verden af vin, når du besøger os i Fyns hyggeligste og måske smukkeste vinhandel med vinbar.

Butikken rummer mere end 1.700 forskellige vine fra udvalgte producenter i hele verden. Du finder også et stort udvalg af spiritus.

Kig forbi butikken, hvor vores passionerede og vinkyndige personale står klar til at guide dig gennem det store udvalg – så du kommer afsted med den helt rette vin.

Oplevelsesunivers på Fisketorvet

Se alle kommende smagninger

Vil du gerne lære at blindsmage eller dykke ned i de store italienske vine? Vi holder hver måned spændende smagninger om alt lige fra Bourgogne til bobler og glæder os til at byde velkommen til vinnydere i alle afskygninger. 

Se alle smagninger
Læs mere om butikken i Odense

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt