Gammel Mønt facade

Om Kjær & Sommerfeldt

Kjær & Sommerfeldt er Københavns ældste vinhandel og Kongelige Hofleverandør. I dag finder du vores butikker i København, Aarhus og Odense, men du kan selvfølgelig også købe vin online og få leveret direkte til din hoveddør. Vi tilbyder over 1.000 vine fra udvalgte producenter i hele verden. Du finder både gode vintilbud og eksklusiv Fine Wine.

Bogen om Kjær & Sommerfeldt

Vinverdenens omskiftelige vilkår og den øgede globalisering havde så godt som slidt det traditionsrige firma op, og det var endt som en overset del af en global koncern. Der skulle ske noget helt nyt, hvis forretningen skulle overleve. Læs historien om, hvordan man mod hårde odds evnede at forny firmaet på få år, mens der blev holdt fast i de kerneværdier, der har vist sig så livskraftige i 140 år.

Læs bogen her

Passion for vin siden 1875

Kjær & Sommerfeldt blev stiftet i 1875 af Charles Christian Kjær og Wilhelm Ferdinand Sommerfeldt. Strandgade 28 på Christianshavn dannede rammen de første år indtil man rykkede til Ved Stranden, for til sidst at rykke til Gammel Mønt 4 i 1928, hvor der i dag stadig drives vinhandel.

Efter at have været familieejet i nær 100 år, blev Kjær & Sommerfeldt i 1973 overtaget af  Vingaarden A/S i Odense, der i 2001 blev en del af den svenske koncern V&S Group. I 2008 blev V&S Group solgt til franske Pernod Ricard, og i den forbindelse besluttede Pernod Ricard at frasælge Kjær & Sommerfeldt. Det blev anledningen til, at den siddende direktør Mads Stensgaard sammen med to eksterne investorer, Henrik Pedersen og Niels Boel Sørensen, samt en række ledende medarbejdere købte Kjær & Sommerfeldt i oktober 2008 og bragte virksomheden tilbage på danske hænder.

Vores virksomhed

Virksomheden er i dag en moderne virksomhed – men vi har valgt at fastholde de traditioner, der har kendetegnet Kjær & Sommerfeldt gennem alle årene. Den oprindelige butik fremstår stort set uforandret siden 1928, men bl.a. er cigarudsalget nu erstattet af en charmerende vinbar, hvor man kan vælge mellem mere end 800 forskellige flasker vin, og nyde vinen i de historiske og smukke lokaler.

Vores vine

Fra starten var Kjær & Sommerfeldt specialiseret i Bordeaux-vine gennem partnerskaber med førende producenter. Gennem årene har porteføljen udviklet sig med de ændrede behov og leverandørlisten rummer i dag mere end 45 partnere fra hele verden. Vi stræber altid efter at have et sortiment som afspejler vores kunders behov og tidens trends. Det imødekommer vi ved tæt samarbejde med internationale og kendte vinhuse kombineret med mere specialiserede vine fra mindre områder. Det betyder, at vi kan præsentere et bredt udvalg af vine, der både kan tilfredsstille den kræsne specialist og den almene forbruger, som begge stiller krav om at få en vin, som indfrier forventninger til kvalitet og pris.

Vores kunder

Kjær & Sommerfeldt er ikke bare Kongelig Hofleverandør men også Københavns ældste vinhandel. Det har kun været muligt ved at værne om traditionen og være på forkant med udviklingen. Vi er en dynamisk og kundeorienteret virksomhed, hvor vores mere end 140 års erfaring kombineret med høje krav til kvalitet og service har skabt stor tillid hos både leverandører og kunder. Vi er en af landets mest betydningsfulde leverandører til hotel & restaurations-sektoren og erhvervslivet, og vi leverer vin til mere end 1.200 virksomheder og 1.500 hoteller, restauranter og caféer.

Vores medarbejdere

Rygraden i virksomheden udgøres af vores medarbejdere, der er fordelt ud over hele landet. Vores medarbejdere i butikkerne på Gammel Mønt i København, Fisketorvet i Odense og på Skovvejen i Aarhus arbejder hårdt for at udvikle vores samarbejde med leverandører og partnere og samtidig servicere de københavnske og Aarhusianske vinkunder. Vores 11 passionerede vinkonsulenter, som er fordelt over hele landet, er altid klar med kompetent rådgivning og vejledning.

Bæredygtighed

Hos Kjær & Sommerfeldt arbejder vi aktivt på at gøre vinbranchen mere bæredygtig for at sikre en bedre og mere bæredygtig verden for både mennesker og miljø. Ordentlighed og ansvarlighed har været en grundlæggende del af Kjær & Sommerfeldts DNA siden 1875, og det gælder også, når det kommer til bæredygtighed.

Odense

I Odense har vi samlet vores business support, hvor vores hjælpsomme og servicemindede kundeservice- og lagermedarbejdere til enhver tid stræber efter at yde branchens bedste kundeservice og leveringssikkerhed, alt sammen med det formål at være den foretrukne vinvirksomhed for vores kunder, leverandører og samarbejdspartneres.

 

Kjær & Sommerfeldts cvr. nr. er 30531620.

Sjove udklip fra bogen

8. april 1940 var Kjær og Sommerfeldts faste hestevognskusk i frihavnen, og spottede et usædvanligt stort antal tyske skibe. Da krigsrygterne svirrede i luften, lagde han to og to sammen – et regnestykke, som historien senere har vist var korrekt.

Ved nærmere undersøgelse, så han hjelme og geværpiber stikke op over rælingen.

Yngstemand og senere direktør Torben Kargaard Poulsen, der ikke var helt tabt bag en vogn, drog straks mod frihavnen og bjærgede firmaets fade med White Horse Whisky og gemte dem sikkert af vejen på Gammel Mønt.

Torben Kargaard mente at fædrelandet burde reagere lige så prompte, og tog derfor kontakt til Forsvarskommandoen på Kastellet og fortalte om de tyske skibe – men fik blot besked på at tage vare på sin egen ædruelighed, spytte lidt mere ud og i øvrigt overlade det til Forsvarskommandoen at passe på landet.

Når vinen i gamle dage ankom til Kjær & Sommerfeldt, var det som halvfabrikata på store egefade, også kaldet oksehoveder.

De nye vine blev straks prøvesmagt for at kontrollere kvaliteten, og dette vigtige arbejde deltog ledelsen altid i. Herefter blev vinen klargjort, ved at man tilsatte tre stiftpiskede æggehvider til vinen, med et såkaldt slagjern - et hårdt manuelt arbejde.

Også flaskningen var rent håndarbejde før tappemaskinens tid, og foregik over et stearinlys, så man kunne stoppe, når bundfaldet gjorde vinen grumset.

Propningen foregik med hammer og ofte var korken så genstridig, at kyperlærlingene blev sat til at tygge på propperne, så den kunne blive passende blød.

En praksis man heldigvis, gik væk fra, for mange år siden!

Kjær & Sommerfeldt citat

Butikken på Gammel Mønt har, siden 1928, dannet ramme for mange smagsoplevelser.

Kendte og kongelige har frekventeret huset og smagt på de ædle druer. I årene efter åbningen i 1928 besøgte en ung kronprins Kjær & Sommerfeldt og efter meget og god champagne, udbrød han "Her må jeg komme noget tittere" - en i eftertiden elsket sentens.

Lad os invitere dig ind i vores verden, til en verdensklasse smagsoplevelse - måske du får lyst til at komme noget tittere!

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt