Fire vine til krebsegildet

Krebsens delikate kød og den klassiske dildlage kræver vine med friskhed, syre og finesse. Glem rødvinen – her er det hvidvin, rosé og mousserende vine, der skaber magi. Vi guider dig til de bedste vinvalg til sensommerens krebsegilde.

Mischa, Vinformidler og Sommelier

Hvorfor vin til krebs?

Traditionelt serveres øl og snaps til krebs, men vin kan være et fremragende alternativ. Den rette vin fremhæver krebsens sødme og balancerer den salte, dildprægede lage. Det handler om at vælge vine med:

  • Høj syre og friskhed
  • Delikate frugtnoter
  • Lav alkoholprocent
  • Minimal eller ingen fadlagring

Fire gode vine til krebs

Man går sjældent galt med en klassisk Sauvignon Blanc fra Florian Mollet.

Køb Sauvignon Blanc

Sprød Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er kendt for sin sprøde syre og aromatiske profil med noter af stikkelsbær, citrus og friske urter. Disse karakteristika matcher perfekt med dildens grønne noter og krebsens sødme. Især vine fra Loire-dalen i Frankrig eller Marlborough i New Zealand er oplagte valg.

En god tysk Riesling passer eminent til krebs.

Køb Brauer Riesling

Klassisk Riesling

Riesling er en alsidig drue, der spænder fra tørre til sødmefulde vine. En tør eller halvtør Riesling med høj syre og frugtige noter af citrus og grønne æbler komplementerer krebsens delikate smag og den let sødlige lage. Tysk Riesling fra Mosel eller Rheingau er et klassisk valg, men Riesling fra Alsace vil også være et fremragende match. 

AIX er klassisk Provence når det er bedst. Prøv den til krebsegildet.

Køb AIX

Provence Rosé

Provence Rosé kendes på sin sarte lyserøde farve, mineralske noter og subtile frugtaromaer af hindbær og middelhavsurter. Denne type rosé har en frisk syre og en lethed, der gør den ideel til krebsens fine smag. Server roséen godt afkølet for at fremhæve dens forfriskende karakter.

Moingeon er blandt Bourgognes ældste Crémant vinhuse.

Køb Moingeon

Crémant fra Frankrig

Crémant er en mousserende vin fra Frankrig, fremstillet efter den traditionelle metode, ligesom Champagne, men til en mere overkommelig pris. Crémant d’Alsace eller Crémant de Loire byder på fine bobler, frisk syre og noter af grønne æbler og citrus, hvilket gør dem til en festlig og passende ledsager til krebs.

Vin-tips til dit næste måltid

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt