Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Erath

Dick Erath, en eksperimenterende sjæl, sad i sin garage i Californien og lavede sit første fad vin i 1965. Det gik så godt, at han måtte hive teltpløkkerne op og tage hele sin familie med nordpå til Oregon, nærmere bestemt Dundee Hills. Årsagen til at han måtte væk hjemmefra var hans kærlighed og passion til Pinot Noir-druen. Her, i et lidt køligere klima, vurderede han, at druen havde de optimale betingelser.


Vinhusets historie


I 1968 købte han sin første vinmark i Oregon, hvorpå han plantede 23 forskellige druer, deriblandt Pinot Noir. I 1972 lavede han de første kommercielle vine i hele Dundee Hills. Det år lavede han 216 kasser vin – 15 år senere lavede han over 35.000. Dick Erath begyndte i 1974 at teste ikke-californiske kloner i sine marker – deriblandt franske Pinot Noir-kloner. Stilen, som Dick var med til at bringe til Oregon, har givet ham status som en af de vigtigste vinpionerer i Oregon.

Den eksperimenterende Erath blev ved med at undersøge og udforske Oregons, på daværende tidspunkt, uforløste potentiale. Som han oprindeligt havde forudset, egnede klimaet sig dog fantastisk til Pinot, som i dag er den eneste blå drue, der dyrkes på Eraths marker.

Et af husets skelsættende øjeblikke var i 2003, da man ansatte Winemakeren Gary Horner. Gary matchede Dicks glæde for Pinot Noir, og er særligt inspireret af store vine fra Bourgogne.


Terroir


Syd for hovedstaden Portland og vest for floden Willamette River ligger Willamette Valley; det vigtigste vindistrikt i Oregon. Dalen er godt beskyttet af bjergkæder: i vestlig retning mod Stillehavet af Coast Range Mountains og i østlig retning af Cascade Mountain Range. Jordbunden har store mængder af jern, der er med til at give Oregons Pinot’er en rigtig fin syre, der nok ikke kan matches andre steder end i Bourgogne.

Galleri