
Kirsebær

Solbær

Timian

Kanel

Brombær

Blomme
Beskrivelse
Cirellis mousserende Rosato er baseret på 100 % Montepulciano d’Abruzzo. De hele drueklaser høstes inden fuld modenhed for at begrænse alkoholniveauet og skabe større fokus på syre og friskhed.
De hele klaser presses, og den første gæring foregår i ståltanke. En mindre del af mosten tages fra før gæringen starter og fryses ned for at undgå gæring.
Når den første gæring er afsluttet, tilsættes den optøede most til vinen, hvilket igangsætter en 100 % naturlig andengæring i trykbestandige ståltanke. Efter tre måneder tappes vinen på flaske – uden klaring eller filtrering.
Farven er utrolig smuk og minder mest af alt om mørk hindbær- eller rabarbersaft.
Duften er som at stå midt i et hindbærkrat – fyldt med perfekt modne bær, ledsaget af noter af citrus, rabarbersaft og lys te.
Smagen bæres af de fineste, små bobler, og aromaerne fra næsen går igen i et saftigt og friskt udtryk.
En vin, der sagtens kan nydes alene som hyggevin, men som også er oplagt til et bredt udvalg af antipasti, charcuteri, pizza eller et væld af vegetariske retter.
Bør nydes inden for 4-5 år fra frigivelse og serveres ved 6-7 grader.



