Bastor-Lamontagne Les Remparts de Bastor-Lamontagne 2017

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Sauternes

Tæt og intens smag med en fin friskhed, der gør vinen fantastisk sammen med mad. Vidunderlig duft med friske, frugtige nuancer.

Læs mere

Tæt og intens smag med en fin friskhed, der gør vinen fantastisk sammen med mad. Vidunderlig duft med friske, frugtige nuancer.

Læs mere
  • Ecological
Les Remparts de Bastor-Lamontagne 2017
265
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Ost

Beskrivelse

Vinen og vinmarkerne

Bastor Lamontagnes vinmark er beliggende på den anden terasse over Garonne-floden. Her er jorden ekstremt rig på sand og grus. Siden 2010 har marken været dyrket økologisk og er i dag som en af meget få i området certificeret økologisk. Marken er tilplantet med 80% Semilion og 20% Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris. Stokkene er ca. 45 år gamle. Høsten går typisk fra mellem midt-september til midt-oktober, alt efter udviklingen af botrytis i de forskellige parceller. Intet mindre end 80 mand er involveret i høsten. De enkelte parceller bliver vinificeret hver for sig, og først efter gæring blandes vinen, inden den lagrer ca. 12 måneder i franske egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye. Vinen gennemgår kun en let filtrering, inden den tappes på flaske og frigives 6 måneder efter.

Duft- og smagenoter

Vinen har en vidunderlig duft med nuancer af bl.a. litchi, gule æbler, kandiseret citronskal, honning og blomster. I smagen er vinen tæt og intens, men klassisk for Bastor Lamontagne, holder vinen altid en fin friskhed, der også gør den til en fantastisk vin sammen med mad. F.eks. creme brulée, tarte tatin, desserter med rabarber eller cremede oste. Vi anbefaler servering ved 7-8 grader. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret

Slottet Bastor Lamontagne

Bastor Lamontagne er et mere end 200 år gammelt château i Sauternes, der efter skiftende ejerskaber igennem generationer i 1987 blev købt af Michel Garat. Siden blev der investeret store summer i slottet og de omkringliggende marker. Bastor Lamontagnes marker er meget rige på sand, og vinene har altid en fin frisk syre, der er med til at holde de søde dråber herlig friske. I 2010 omlagde vinhuset alle markerne til økologi, og slottet er i dag en af blot tre producenter i Sauternes med økologisk certificering. I dag ejes Bastor Lamontagne af Helfrich-familien, der fortsætter med at højne kvaliteten på de 50 hektar og på slottet. År efter år er Bastor Lamontagne et af det bedste køb i Sauternes og indenfor sød vin generelt.
Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt