Château De Fesles Bonnezeaux - 50 cl. 2014

Frankrig
Frankrig
Loire

Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.

Læs mere

Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.

Læs mere
  Bonnezeaux - 50 cl. 2014
  379
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Foie Gras
  Ost
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Druer
  Chenin Blanc

  Beskrivelse

  Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften. Umiddelbart er der blot berømmelsen til forskel – og prisen, ved nærmere eftertanke. Det er en fristende forenkling og sige, at Bonnezeaux er ”mere af det hele”, sammenholdt med Coteaux du Layon. Men det vil bestemt ikke være forkert. Høsten sker selvsagt ved håndkraft i minimum tre ombæringer, for at sikre perfekt modheden og botrytis-inficering af druerne. Efter en traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade, flaskes vinen med udsigt til et alenlangt liv. 30 år i gemmerne burde ikke volde problemer. Selve vinen er en tyktflydende, guddommelig nektar, som enhver vinelsker bør unde sig selv at smage mindst en gang. Men pas på. Den er stærkt vanedannende, med sit nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. Château de Fesles Bonnezeaux er en sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Château de Fesles
  Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt