Christophe Marin Maury - Vin Doux Natural 1970

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
  • Jyllands-Posten
    2001
    2001
    95 Point
  • Din Vin Guide
    1955
    1955
    95 Point

Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2001
    2001
    95 Point
  • Din Vin Guide
    1955
    1955
    95 Point

Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.

Læs mere
    Maury - Vin Doux Natural 1970
    1.759
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Smagsnoter
    Jordbær

    Jordbær

    Blomme

    Blomme

    Læder

    Læder

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Grenache Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sødme og styrke

    Tilblivelsen af en Maury minder, let simplificeret, om produktionen af portvin, hvor der tilsættes ren druesprit til den ikke-færdiggærede druemost. Derved dør gærcellerne, inden al sukkeret er fortæret, og tilbage er en stærk, mørk og sødmefuld hedvin. Forskellen på Maury og andre hedvine er bl.a., at ekstraktionen kan vare helt op til 30 dage, før druespritten tilføjes. Betegnelsen er ”Vins doux Natural”, altså en sød dessertvin, hvor alkoholstyrken varierer mellem 15-20% alkohol. Maury adskiller sig også fra en lang række dessertvine i måden, vinen lagres på. Den gængse metode er lagring på træfade, men også en stor del Maury kommes i de traditionelle glasbeholdere, der kendes som Bonbonnes, demi-johns eller les Dames Jeannes. Nogle producenter stiller i sommermånederne glasbeholderne ud i solen for i efteråret enten at blande vinen i træfadene med den ’almindelige’ Maury-vin. Flaskes de direkte fra glasbeholderne, får de betegnelsen ”Rancio”. Den bevidste oxidation giver en helt særlig karakter og levedygtighed til vinen.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Roussillon ligger i det sydvestligste Frankrig, der hvor Frankrig møder Spanien, og man hverken er fransk eller spansk, men catalansk. Geografisk er området åbent mod Middelhavet og omkranset af bjergkæder: Corbières mod nord, Pyrenæerne mod vest og Albères mod syd. Klimaet er varmt og tørt men præget af de kraftige sydfranske vinde, Mistralen f.eks., som fungerer effektivt som en slags støvsuger i vinmarkerne og holder druerne insektfri og tørre og dermed sunde og sygdomsfri. Roussillon er traditionelt kendt for de røde vine på især Grenache, Carignan, Syrah, Cinsault og Mourvedre. De er kraftige i stil og smag, varme i frugten og har ofte relativt høj alkoholprocent. De hvide er i mindretal, men bestemt værd at prøve – kraftige, lækre vine på Marsanne og Roussanne-druerne. Der findes et overflødighedshorn af lækre, umiddelbare kvalitetsvine fra Roussillon, og er man glad for f.eks. Rhône-vine, bør man ikke snyde sig selv en god Côtes du Roussillon eller Côtes du Roussillon Villages.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt