
Fersken

Citron

Æble

Havsalt

Basilikum

Pære

Mandarin

Appelsinblomst

Honning

Grønt æble
Beskrivelse
På trods af, at Francesco elsker at lege med amfora i kælderen, laver han sin orangevin udelukkende i ståltanke. Samtidig presser han ikke 'hatten' ned, men hælder blot lidt af mosten fra bunden af tanken over toppen for at holde det hele fugtigt under den godt én måned lange maceration med skindet.
Det giver en orangevin med stor friskhed, hvor tanninerne fra skindet blot tilfører vinen en smule ekstra struktur.
100 % Trebbiano d’Abruzzo. Gæringen sker, som altid, ved hjælp af det naturlige gær, og vinen hverken klares eller filtreres ved aftapning. Svovl anvendes udelukkende ved flaskning – og kun i absolut minimale mængder (typisk under 30 mg/l i alt).
Vinen kommer uden årgang, da Francesco giver sig selv friheden til i nogle årgange at blande lidt fra året før, hvis han mener, at den samlede balance bliver bedre.
Aromaen er klassisk og meget aromatisk for en orangevin, med delikate noter af blandt andet appelsinskal, te, lys vermouth og vilde blomster.
I smagen er vinen overraskende saftig, og tanninerne fra skindkontakten bidrager med en let struktur, der gør vinen særdeles alsidig til mad – oplagt til alt fra forskellige snacks og charcuteri til let krydrede retter, særligt fra det mellemøstlige eller sydamerikanske køkken.
Bør nydes inden for 4-5 år fra frigivelse og serveres ved 8-10 grader.



