Feudo Di Santa Tresa Insieme Orange 2022

Italien
Italien
Sicilien
Terre Siciliane
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Mundus Vini
  2022
  2022
  Guld

Let, lys og sommerlig orangevin, der i stil og udtryk minder om en forfriskende rosévin. Her forenes orangevinens duft og smag af tropiske frugter med rosévinens læskende karakter.

Læs mere
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Mundus Vini
  2022
  2022
  Guld

Let, lys og sommerlig orangevin, der i stil og udtryk minder om en forfriskende rosévin. Her forenes orangevinens duft og smag af tropiske frugter med rosévinens læskende karakter.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
 • Sustainable
Mængde
pris
Insieme Orange 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

99
kr. /stk
Spar i alt 240 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Indisk mad
Italiensk mad
Ost
Sushi
Tapas
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Fersken

Fersken

Druer
Inzolia

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Siciliansk sommervin

 

Insieme Orange er skabt på de lokale sicilianske hvidvinsdruer Inzolia og Zibbiolo. Her i Sicilien bidrager det varme klima og den frugtbare jord til at skabe en letløbende vin med både friskhed og frugtkarakter. De økologiske druer høstes i midten af september, hvorefter de afstilkes og blidt knuses, inden de vinificeres separat. Her gærer de på drueskallerne i temperaturregulerede ståltanke i op til 2-3 uger. Gæringen på skallerne er med til at give vinen sin flotte kulør, og giver samtidig vinen struktur.

Smagen af solskin

I glasset står vinen klar og orangegylden. Vinen er indbydende i både duft og smag hvor du mødes af friske aromaer af citrus, grape, fersken og lime med noter af krydderi, hvid peber og mynte. På paletten er vinen frisk og blid i udtrykket med tropiske påmindelser. En rigtig sommervin, men vinen kan sagtens serveres hele året, især med mad.

Vinen er både certificeret inden for det fælles europæiske økologimærke samt af det italienske bæredygtighedsorgan, Equalitas.

 Unik vin til maden

Orangevine er fortrinlig ledsagere til mad – hvad enten det er vegetariske retter eller med kødretter. Den fine struktur som orangevinen får fra opholdet med skallerne, giver et fint modspil til krydrede retter, især det thailandske og indiske køkken. Insieme Orange kan også nydes helt for sig selv i solen – og som navnet antyder (Insieme betyder sammen) – gerne i godt selskab. Det er en vin, der er let at nyde og let at blive forfalden til, hvis man endnu ikke har givet sig i kast med orangevinene.

 

Læs hele beskrivelsen
H - Feudo di Santa Tresa - wide - 10_Edit.jpg
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen. Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt