Patrick Uccelli 30 - Souvignier Gris 2021

Italien
Italien
Vigneti delle Dolomiti

Kult orangevin fra en lille parcel i 350 meters højde som Patrick Uccelli har med gamle stokke af den sjældne Souvignier Gris-drue.

Product.ReadMore

Kult orangevin fra en lille parcel i 350 meters højde som Patrick Uccelli har med gamle stokke af den sjældne Souvignier Gris-drue.

Product.ReadMore
  • Biodynamic
  • Ecological
30 - Souvignier Gris 2021
405
Product.UnitPrice
Product.Profile.TasteHeadline
Product.Profile.Dry
Product.Profile.Sweet
Product.Profile.Light
Product.Profile.Heavy
Product.Profile.LightFruit
Product.Profile.HeavyFruit
Product.Profile.LowAcid
Product.Profile.HighAcid
Product.Profile.FitsHeadline
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Vegetariske retter
Product.Profile.TasteNotesHeadline
Kamille

Kamille

Citronskal

Citronskal

Honning

Honning

Urter

Urter

Jasmin

Jasmin

Product.Profile.GrapesHeadline
Souvignier Gris

Product.Specification.DescriptionHeadline

Kult orangevin fra en lille parcel i 350 meters højde som Patrick Uccelli har med gamle stokke af den sjældne Souvignier Gris-drue. Som altid fra denne adresse dyrket biodynamisk og udbyttet holdt nede for større intensitet. Her hersker det naturlige gær i kælderen, vinen er macereret på skindet i ca. 14 dage, inden den presses og lagres i gamle 500 liters egetræsfade i 11 måneder inden frigivelse. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Utrolig kompleks og intens aroma pakket med nuancer af kaprifolium, syltet citron, kamille, honning, sæbe og vilde urter. På tungen er vinen utrolig spændstig, vibrerende kølig syre og så med utrolig flot integreret let tanninsk præg fra macerationen. Kompleks, elegant og samtidig læskende orangevin, der vil være et spændende og fantastisk match til stegt fjerkræ eller gris, snacks med ansjoser, et bredt udvalg af grillet fed fisk som makrel og ikke mindst det store ostebord. Desværre er der kun druer til et par fade af denne fantastisk vin og derfor er flaskerne, der eksporteres meget begrænsede. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og bør serveres i store Bourgogneglas ved 8-10 grader.

Product.Specification.ShowMoreButton
H - img_0075_Edit.jpg
Product.WinerySectionTitle
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.
Product.AreaSectionHeadline
Product.AreaSectionHeadline
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt