Fiegl

Fiegl

Fiegl er et højt respekteret vinhus beliggende i byen Oslavia på grænsen til Slovenien, der ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italien. Familiens historie som vinproducent strækker sig tilbage til 1782, og den har altid været kendt for navnlig at producere fremragende og indsmigrende vine af høj kvalitet.

Området omkring byen Oslavia er berømt for sine unikke jordbundsforhold og det optimale mikroklima. Foruden Fiegl finder man også andre kendte og velrenommerede producenter som Radikon og Gravner. Alle drager fordel af dette særlige terroir, der gør dem i stand til at dyrke og fremstille karakterfulde og forfriskende vine med en fin og elegant mineralitet.

I dag ledes vingården af to generationer af Fiegls. Brødrene Alessio, Giuseppe og Rinaldo, med deres sønner Martin, Robert og Matej stående klar i kulissen. Alle med friske ønologistudier og bunker af entusiasme i bagagen.  

Fiegl fokuserer primært på produktion af hvidvine, og er især kendt for deres vine fremstillet af druesorterne Pinot Grigio og Ribolla Gialla. Skønt endnu uden officielle certificeringer dyrkes de 30 hektar marker efter bæredygtige principper, med hjælp fra økologiske produkter. Selve høsten foregår stadig med håndkraft, for dermed at sikre det bedst tænkelige druemateriale og udgangspunkt.

Helt generelt rammer Fiegls vine ind i en tidsånd der foreskriver tørre, sprøde og mineralske vine. De er let drikkelige, men også komplekse på én og samme tid. Vinene har med sin raffinerede smag tilmed et stort gastronomisk potentiale.

Information

Località Lenzuolo Bianco, 1, 34170 Oslavia

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt