Menade Adorado Solera - Magnum 1967

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda
 • Parkers Wine Advocate
  93 Point
 • James Suckling
  93 Point
 • Guía Peñin
  93 Point

Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  93 Point
 • James Suckling
  93 Point
 • Guía Peñin
  93 Point

Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse.

Læs mere
 • Ecological
Adorado Solera - Magnum 1967
945
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Ost
Smagsnoter
Lime

Lime

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fennikel

Fennikel

Fersken

Fersken

Abrikos

Abrikos

Valnød

Valnød

Læder

Læder

Kanel

Kanel

Druer
Verdejo
Palomino Fino

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Adorado er Sanz-familiens hyldest til deres regionale rødder og ophav, såvel som et fjernt ekko fra fortiden. Vinens afsæt, eller ur-moder om man vil, er en vin fremstillet i 1967 efter Solera-lagringssystemet – som vi kender det fra Sherry-produktion. Vinen blev fremstillet på de dengang fremherskende druesorter Verdejo, Viura og Palomino Fino og stod i mange år gemt i en gammel kælder i La Seca, inden den gik i arv til Sanz-familien, som står bag Menade. I 2018 besluttede de tre søskende sig for at aftappe en del af dette Solera, og det er vi dem evigt taknemmelige for. Adorado de Menade er smuk, gylden - næsten ravfarvet. Duften har typisk Rancio-præg og er generøs med et nøddeagtigt, oxidativt præg. Det er fristende at tænke Amontillado Sherry fra Jerez på grund af flor-nuancerne, dog med mere signifikante og raffinerede underliggende noter af tørrede frugter. Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse. Vinen er aftappet, som den er, uden forudgående klaring eller filtrering. En sjælden perle fremstillet i 1.500 eksemplarer. Alle i smukt indpakkede magnumflasker.
Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt