Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape - Les Granières 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape

Les Granières er et sublimt udtryk af Châteauneuf-du-Papes med flot dybde, indsmigrende elegance og en imødekommende karakter.

Læs mere

Les Granières er et sublimt udtryk af Châteauneuf-du-Papes med flot dybde, indsmigrende elegance og en imødekommende karakter.

Læs mere
  • Ecological
Châteauneuf-du-Pape - Les Granières 2020
399
kr. /stk
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Mourvèdre
Syrah
Cinsault

Beskrivelse

Selvom marken Les Granières nævnes på et håndkoloreret kort så tidligt som i begyndelsen af 1700-tallet, er det først i 1986, at den udsendes som en selvstændig vin. Og dette endda kun lejlighedsvist på det amerikanske marked, og som en anden-vin til Château La Nerthes traditionelle Châteauneuf-du-Pape. Tidspunktet hænger selvsagt sammen med familien Richards overtagelse af Château La Nerthe i 1985, deres ambitiøse reetableringsprogram og omlægning til økologisk drift. Les Granières er primært fremstillet på Château La Nerthes yngre vinstokke, typisk med følgende blend: 55% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Syrah og hele 25% Cinsault. Vinen lagrer udelukkende i brugte egefade – store såvel som små, hvilket fremskynder modningen og medvirker til vinens blide tanniner.

Les Granières er tro mod La Nerthe-stilen, der favoriserer elegance og finesse fremfor rå muskelkraft. Vinen er bemærkelsesværdigt imødekommende og indsmigrende, og indfanger på fineste vis Châteauneuf-du-Papes ånd. Les Granières er et formidabelt åbningsnummer for Château La Nerthes stil af Châteauneuf-du-pape. Vinen byder på dragende noter af modne kirsebær, middelhavsurter og anise og peberkorn. Vinen besidder en fin tanninstruktur og fylde. Som alle øvrige vine herfra er vinen økologisk certificeret.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt