Pertinace Moscato d'Asti 2022

Italien
Italien
Piemonte

Kvalitets Moscato fra det historiske Pertinace vinhus. Denne kvalitetsvin har let perlende bobler med betagende noter af ferskner, citron og mandarin.

Læs mere

Kvalitets Moscato fra det historiske Pertinace vinhus. Denne kvalitetsvin har let perlende bobler med betagende noter af ferskner, citron og mandarin.

Læs mere
  • Sustainable
Mængde
pris
Moscato d'Asti 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

99
kr. /stk
Spar i alt 240 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Chokolade
Dessert
Ost
Smagsnoter
Honning

Honning

Fersken

Fersken

Blomster

Blomster

Litchi

Litchi

Mandarin

Mandarin

Druer
Moscato

Beskrivelse

Frizzante til den kvalitetsbevidste

Pertinace vinhuset vægter kvalitet og præcision over alt. Denne perlende skønhed er et bevis på denne kompromisløse tilgang, hvor denne vin står som en af de bedste inden for Frizzante vintypen. Moscato d’Asti, lige som Spumante, produceres af druesorten, Moscato Bianco, der dyrkes på bjergskråningerne omkring Asti-byen i Piemonte. De to vine er dog ret forskellige. Spumante er fuldt boblende, modsat Moscato d’Asti, som kun er let perlende. Denne blide mousse i en vin som denne opnås ved at gæringen foregår i hermetisk, lukkede rustfrie ståltanke, hvor kuldioxiden bevares i vinen.

Efter plukning ved fuldmodenhed, køles druerne ned og presses straks med en pneumatisk presse efter ankomsten til vineriet. Derefter filtreres den kølige most for urenheder for at forhindre en spontangæring. Når mosten er kommet over i de lukkede gærtanke, startes gæringen. Når vinen har nået den ønskede alkoholprocent (5%-6%) standses gæringen. Dette gøres med en kraftig nedkøling, og en efterfølgende filtrering og centrifugering, som fjerner de resterende gærceller. Da gæringen er stoppet tidligt, så er der stadig en del restsukker tilbage i vinen, op mod 100 – 150 g/l. Hele denne proces skaber en charmerende, sød og let perlende vin, som har fans overalt i verden. 

Friskhed og sødme i harmoni

Vinen byder på sødmefulde frugtnoter i næsen, hvor noter af søde ferskner, pærer, mandariner, hvide blomster, citrusfrugter vælter op af glasset. Citrusnoterne giver en dejlig friskhed og underliggende syre, som spiller flot op mod sødmen i vinen.

Servér gerne denne skønne Moscato d’Asti som aperitif, men vinen sagtens også kan kapere stærke, krydrede snacks og charcuterie. Den fungerer også eminent til melon og parmaskinke. Vinen er også egnet til frugtdesserter, søde nøddekager, creme brûlée, brieost, og panna cotta. Vinen er en oplagt ledsager til store fester i foråret og sommeren, hvor man ikke ønsker at gå ned på kvalitet. 

Læs hele beskrivelsen
H - vendemmia_240_Edit.jpg
Produceret af Pertinace
Navnet Pertinace er mere end 1000 år gammelt, men tag ikke fejl. Pertinace er et moderne vinhus, selvom rødderne er dybt forandret i Piemontes vintradition. Cantina Pertinace er lokaliseret i byen Treiso, der ligger i 410 kilometers højde. Treiso er berømt for sine Barbaresco-vine og det var da også skabelsen af gode Barbaresco-vine, der i 1973 fik Maria Barbero og 13 andre vinbønder til at stifte vinkooperativet. Dengang var det primært Nebbiolo-druen, der blev dyrket, men i takt med at flere kom til og markarealet blev udvidet kom områdets øvrige druer som Barbera og Dolcetto også til. I 2016 bestod kooperativet af 20 vinbønder og Cantina Pertinace råder i dag over 110 hektar vinmarker.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt