M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - La Bernardine Blanc 2023

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf-du-Pape
  • James Suckling
    2023
    2023
    94 Point

En af Chapoutiers største og mest klassiske hvidvine. En vin, der år efter år virkelig viser Châteauneuf-du-Papes terroirs potentiale for store hvide.

Læs mere
  • Ecological
Châteauneuf-du-Pape - La Bernardine Blanc 2023
549
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Skaldyr

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

La Bernardine Châteauneuf-du-Pape i både rød og hvid er blandt Chapoutiers mest ikoniske vine. Den hvide består, alt efter årgangen, af et blend af Clairette, Grenache Blanc og Roussanne fra forskellige parceller i Châteauneuf-du-Papes vilde terroirs. Alt dyrket økologisk, og flere biodynamiske principper følges også.

I kælderen hersker det naturlige gær, og vinen er lagret 10 måneder i 70 % barrique (10 % nye) og 30 % i store gamle egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen seks måneder i flasken inden frigivelse.

Overvældende intens aroma, pakket med nuancer af bl.a. hvide blomster, akaciehonning, modne stenfrugter, røg, jasmin og hvid peber.

I munden har vinen krop som en stor hvid Bourgogne – dog med en mere krydret gul frugt i den lange eftersmag.
Fremragende vin til stort set alt grillet eller stegt fisk, lyst kød eller f.eks. et bredt udvalg af oste.
Vinen kan gemmes minimum 10 år og bør serveres ved 7-8 grader.

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt