Bæredygtige certifikater

Der er en myriade af certificeringer inden for ikke bare økologi og biodynamik, men særligt indenfor bæredygtig vindyrkning er der et utal af certificeringsorganer. Vi har lavet en komplet oversigt her over de certificeringer, som anvendes blandt vores producenter.

Globale certifikater indenfor bæredygtighed:

1% for the Planet

1% for the Planet er en global bevægelse, der inspirerer virksomheder og enkeltpersoner til at støtte miljøløsninger gennem årlige medlemskaber og hverdagshandlinger. Organisationen rådgiver i bæredygtige strategier, certificerer donationer og forstærker effekten i eksisterende NGO- og miljøorganisationer.

1% for the Planet er en 100% nonprofitorganisation og har i dag flere end 5.000 medlemmer, der arbejder aktivt for at beskytte og sikre vores planets fremtid. Læs mere om 1% for the Planet.

Se alle bæredygtigt certificerede vine

B Corp Certification

B Corp Certification er en standard fra B Lab, som er en global organisation, hvor medlemmerne er forpligtet til at leve op til høje standarder for både miljø, medarbejdere, leverandører, governance samt de enkelte firmaers bidrag til samfundet. Det er en 360 graders måling af firmaet, hvor der skal redegøres for hundredvis af parametre inden en officiel certificering. Det er altså hele forretningsmodellen, som kommer under lup. Det handler om at kunne kombinere sociale, bæredygtige og kommercielle formål i bestræbelserne på gode økonomiske resultater. Til trods for de høje krav, så er 5.000 virksomheder i 154 brancher og 79 lande nået gennem nåleøjet. Læs mere om B Corp Certification.

Se alle bæredygtigt certificerede vine

BRCGS

BRCGS blev grundlagt i 1996 af forhandlere, som ønskede at etablere standarder indenfor fødevaresikkerhed på tværs af forsyningskæden. BRCGS tilbyder rådgivning inden for teknisk politik, anvendelse og udvikling. Læs mere om BRCGS.

 

Se alle bæredygtigt certificerede vine

International Wineries for Climate Action

IWCA blev grundlagt i 2019 af Familia Torres (Spanien) og Jackson Family Wines (Californien) for at anspore det globale vinsamfund til at skabe strategier for afbødning af klimaændringer og minimere CO2-aftrykket. Et af organisationens mål er at udvikle meget specifikke og videnskabelige metoder til måling af drivhusgasser. Med detaljerede opgørelser kan vinhusene identificere de steder, hvor der er behov for målrettede strategier og tiltag. Målet er at gøre medlemmerne til CO2-neutrale vinerier og samtidig kunne sikre en bæredygtig vækst. Læs mere om International Wineries for Climate Action.

Se alle bæredygtigt certificerede vine

Nationale certifikater indenfor bæredygtighed:

Agriculture Raisonnée

Frankrig

Agriculture Raisonnée eller Bæredygtigt landbrug blev grundlangt i 2002, og er et landbrugsproduktionssystem under det franske landbrugsministerie, hvis primære mål er at optimere det bæredygtige resultat ved at kontrollere mængden af ​​input, og især de anvendte kemiske stoffer (pesticider, gødning) for at begrænse deres indvirkning på miljøet.Standarden dækker bl.a. over respekt for miljøet, kontrol med sundhedsrisici, arbejdsmiljø og dyrevelfærd. Adgang til information og uddannelse, der er nødvendig for forvaltningen af ​​landbrugsdriften. Agriculture Raisonée specificerer 103 nationale krav som landmændene skal overholde, og knytter sig tæt op af HVE-certificeringen. Læs mere om Agriculture Raisonnée.

Se alle bæredygtigt certificerede vine fra Frankrig

Viticulture Durable en Champagne

Frankrig

Viticulture Durable en Champagne er regionens eget bæredygtighedscertifikat, der ofte står side om side med HVE-certifikatet. Målet med certificeringen er at minimere vindyrkningens pres på miljøet (luft, klima, vand, jord, biodiversitet, landskaber).Over 120 punkter er omfattet af referencerammen for bæredygtig vindyrkning i Champagne, som blev indført af Comité Champagne og anerkendt af landbrugsministeriet i maj 2015. Siden 2015 er over 15 % af Champagne-vingården allerede blevet certificeret. Reduktion af Co2 udledning og sprøjtemidler, genbrug af industriaffald samt minimering af vandforbrug er blot nogle af tiltagene. Læs mere om Viticulture Durable en Champagne.

Se alle bæredygtigt certificerede vine fra Frankrig

Equalitas Certification

Italien

Equalitas-standarden blev grundlagt i 2015 og er en certificering, som fokuserer på de sociale, miljømæssige og økonomiske søjler inden for bæredygtighed. Hovedformålet er at udbrede – i Italien – en unik tilgang til bæredygtighed i vinindustrien. Equalitas Sustainable Wine-standarden vil gøre det muligt for vinavlere at indføre et internt bæredygtighedsstyringssystem og udarbejde en årlig bæredygtighedsrapport, der sikrer den løbende forbedring af dens bæredygtighedsstandarder for både kunder og interessenter. Equalitas har allieret sig med anerkendte industriteknikere og videnskabsmænd, som kan garantere, at standarden/certificeringen kontinuerligt overholdes og udvikles med den nyeste viden inden for bæredygtig vinproduktion. Læs mere her om Equalitas Certification.

Se alle bæredygtigt certificerede vine fra Italien

Sustainable Austria

Østrig

"Sustainable Austria" er et østrigsk kvalitetsstempel for vine, som er produceret på en bæredygtig måde. Projektet er iværksat af den østrigske vinproducentforening, og vinene skal således være fremstillet ved overholdelse af specifikke økonomiske, økologiske og sociale kriterier. Hele processen fra dyrkning, høst, aftapning samt måling af vandforbrug, energi, kunstgødning, brug af maskiner, arbejdsforhold, forretningsmodel osv. er aspekter, som bliver evalueret, før vinhuset må mærke sine vine med dette segl. Læs mere om Sustainable Austria.

Se alle bæredygtigt certificerede vine fra Østrig

Vinea Wachau

Østrig

Vinea Wachau (Vinea Wachau Nobilis Districtus) blev grundlagt i 1983, og er en sammenslutning af vinproducenter i Wachau-distriktet. Flere end 200 producenter og én mission: At medlemmerne overholder en lang række strenge standarder, som skal sikre regionens profil og høje kvalitetsniveau. Læs mere om Vinea Wachau.

Se alle bæredygtigt certificerede vine fra Østrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt