Hvordan forstærker vi bæredygtigheden i vinbranchen?

Klimaforandringer er en af de største miljømæssige udfordringer, vi står over for – og overalt i verden ser vi de enorme konsekvenser. Også vinbranchen mærkes af klimaforandringerne, hvor de ekstreme og uforudsigelige vejrforhold med alt fra tørke til skybrud og frost ødelægger druerne og påvirker høsten – i værste fald så voldsomt, at den går tabt.

Derfor er vi i Kjær & Sommerfeldt - sammen med flere og flere vinhuse - begyndt at handle.

Video thumbnail
Se video

Sådan forstærker Kjær & Sommerfeldt den bæredygtige udvikling i vinbranchen

Menneskets aktiviteter påvirker den biologiske mangfoldighed, og tabet af både dyre- og plantearter er aldrig gået hurtigere, end det gør lige nu. Det sker blandt andet pga. forurening, klimaændringer og landbrug – herunder vinproduktion. Vi oplever dog, at der i dag, er et øget fokus på dyrkningsformer, der er mere skånsomme over for miljøet og sætter fokus på biodiversiteten i vinmarken, og at flere og flere vinhuse omlægger til økologisk og biodynamisk drift.

Den mere bæredygtige udvikling i vinbranchen vil vi gerne være med til at understøtte – og forstærke – i Kjær & Sommerfeldt. Vi tror nemlig på, at vi kan gøre den største forskel, når vi arbejder som forstærker mellem vinhusene og vores kunder.

I samarbejde med vinhusene sætter vi fokus på at reducere klimaaftrykket og forbedre miljøprofilen i hele vinens livscyklus – og vi fortæller om vinhusenes arbejde mod mere bæredygtige forhold. Det skal nemlig være let for vores kunder at træffe et mere bæredygtigt valg, når de handler vin hos os. Derfor skal vinhusene også kunne dokumentere deres arbejde.

I 2022 var 18,4% af vores sortiment miljøcertificeret. I 2025 er vores mål at andelen er 50%.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed eller se vores nyeste ESG-rapport.

 

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt