3 gode grunde til at drikke orangevin

Det er efterhånden ikke mange restauranter og vinbarer i de store byer, der ikke har mindst én orangevin på kortet. Og det er let at forstå, når man først har forelsket sig i de orangegyldne dråber. Orangevinen kan nemlig noget helt særligt – og kan smage så godt, at nye vinnydere helt glemmer, at der findes andre vintyper.

Hvad er det orangevinen kan? Her er 3 gode grunde til, at du skal gå ombord i de orange vine:

1) Orangevin passer utrolig godt til mad og åbner op for match med en hel række retter, som kan være svære at matche vin til. 

Orangevinens stigende popularitet skyldes ikke mindst at vinene passer til et bredt spektrum af krydrede og aromatiske retter fra køkkener som det indiske, asiatiske, etiopiske og japanske.

Disse krydrede og/eller aromatiske retter er bare et par eksempler på mad, der bare kalder på aromatisk, saftig orangevin. Lettere kødretter er et andet eksempel på retter, der kan være sværere at finde den perfekte vin til. Orangevinen forener nemlig rødvinens gode struktur med hvidvinens mere læskende karakter.

Vil du opleve orangevin? 

I denne smagekasse finder du tre af vores mest populære orangevine med to flasker af hver. Fælles for vinene er, at de er friske, saftige, aromatiske og utrolig nemme at nyde – uanset om man har prøvet orangevin før. Vinene er pakket i et flot gavekarton.

Dyk ned i favoritterne

2) Orangevin er det perfekte alternativ til rosé, hvis du savner en sommerlig vin, du kan nyde hele året. 

Spændvidden er bare større! Inden for orangevin kan du både finde saftige og letløbende vine og madvenlige vine med mere tannin og struktur. Nogle orangevine er vildt aromatiske, nogle er super friske, mens andre er bløde og afrundede. Når orangevinen kaldes den nye rosé skyldes det især de læskende varianter, men der findes bestemt også mere gastronomisk egnede vine for rødvinsnyderen.

3) Du kan få en vin, du er sikker på, smager fantastisk. 

Med en orangevin fra os kan du være sikker på at få en kvalitetsvin, der ikke skuffer. Orangemarkedet er fyldt med mærkelige og dejlige funky vine, som kan kræve sin vinentusiast. Hos Kjær & Sommerfeldt har vi et lille men nøje kurateret udvalg af orangevin, som smager fantastisk ➔.

Er orange det nye sort?

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt