Vin til asparges

Uanset om du foretrækker de grønne eller de hvide, er der noget helt særligt over de første, spæde asparges, der smager så englene synger og bringer velsmagende løfter om lune forårs- og sommeraftener i gode venners lag. Selvfølgelig med et godt glas vin eller to til. Men hvilken vin serverer man til de ranglede grøntsager, når man vil fremhæve den sarte smag snarere end at overdøve den?

Læs med nedenfor, og få inspiration til, hvilken vin du skal servere til de skønne, sprøde asparges.

Tip!

  • Friske eller dampede asparges med smør eller hollandaissauce = hvidvin
  • Grillede asparges med sort peber = hvidvin eller en let rødvin

Asparges og vin - en fuldendt smagssymfoni

Nogle danske råvarer er i høj kurs – og i dén grad værd at vente på. Det gælder f.eks. de første nye kartofler, forårsbebuderen stenbiderrogn og friskplukkede jordbær, men også asparges har en helt særlig plads i hjertet hos ægte madentusiaster. Ikke mindst fordi den delikate spise kædes uløseligt sammen med dansk forår og sommer.

I teorien kan du drikke hvad som helst til dine asparges. Men hvis du vil have en fuldendt smagssymfoni, hvor du får det bedste frem i den fine, særegne smag, asparges er så kendt for, kræver det en smule omtanke. Asparges indeholder nemlig en del nærmest svovlagtig syre, som kræver sin vin. En vin, der skal have en god portion syre for at matche den syre, du finder i asparges.

Gå efter koldklima-hvidvine

Alle har forskellige hvidvinspræferencer, men en god tommelfingerregel er, at koldklima-hvidvine altid er en god idé, (også) til asparges.

Det kan f.eks. være en newzealandsk Sauvignon Blanc eller en lækker hvidvin fra et af de mere kølige europæiske vinområder, f.eks. Tyskland, Østrig, Norditalien eller Nordfrankrig.

Hvidvin til asparges

Hvidvin er det oplagte valg til asparges - uanset om du serverer dem kogte, grillede eller dampede.

Vælg f.eks. en af disse friske og sprøde hvidvine til asparges, der alle har en vis syre og komplementerer de spæde grøntsager smukt.

Vin til hvide asparges

Du kan nyde de samme vine til grønne asparges som til de hvide af slagsen. Dog har du et lidt større smagsmæssigt spillerum, når det gælder vinen til de hvide asparges, da de kan tåle en smule mere kraft i smagen.

Her kan en Pinot Blanc som denne fra Famille Hugel i Alsace eller denne tyske Riesling fra Nik Weis også være i spil.

Rødvin til asparges?

Bryder du dig (af uransagelige årsager) ikke om hvidvin, eller serverer du dine asparges til rødt kød, kan du naturligvis også nyde rødvin til dine asparges. Her er det dog vigtigt, at du dels vælger en meget let en af slagsen, dels griller dine asparges frem for at servere dem dampede og helt uskyldige.

Vælg en rødvin, hvis syreniveau er højt – og tanninindhold tilsvarende lavt. Det kunne f.eks. være en let Pinot Noir fra New Zealand eller en saftig og elegant Beaujolais. Gem de tunge og fadlagrede rødvine til en anden god gang.

Asparges og bobler

Har du noget at fejre, eller er du blot glad for Champagne (hvem er ikke det?), kan du naturligvis også nyde dine asparges med et glas perlende bobler.

Så længe boblerne er tørre, er du på den sikre side. Vælg evt. en Cava Brut Nature, en Crémant eller en Champagne Brut

Vin-tips til din sommer

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt