Vin til konfirmation, bryllup og sommerens store fester

Skal du snart holde fest? Der er rigeligt at forberede, så lad os hjælpe dig med at finde de helt rigtige vine til den store dag. Vi har samlet de bedste råd og anbefalinger til dig, der planlægger en af sommerens store fester.

Når du skal holde stor fest, så er det vigtigste at finde noget god vin, som de fleste kan lide og som passer godt til menuen. Heldigvis forventer de færreste at få serveret de dyreste bobler eller mest eksklusive vine, så det kan sagtens lade sig gøre at finde gode vine til et rimeligt budget – for med mad, invitationer og alt det andet, der hører sig til de store mærkedage, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at holde stor fest. Vi har udvalgt nogle af vores bedste og mest populære budgetvenlige vine nedenfor.

Hvor meget vin skal jeg beregne pr. gæst:

  • 1-1,5 glas bobler til velkomst (1/6 flaske pr. gæst)
  • 2 glas hvidvin til forret (1/3 flaske pr. gæst)
  • 2-3 glas rødvin til hovedret (1/2 flaske pr. gæst)
  • 1 glas dessertvin pr gæst
Køb festkasse

Hvor meget vin skal du købe til en fest?

Det er jo selvfølgelig forskelligt, hvor meget gæsterne drikker. Er der mange tørstige voksne eller er gæstelisten også fyldt med yngre gæster? Regner I med en varm solskinsdag eller en lidt køligere dag? Er arrangement af et par timers varighed eller en helaftensfornøjelse? Der er mange ting, der spiller ind, men som tommelfingerregel kan du bruge vores beregning og så trække fra og lægge til alt efter dine og dine gæsters præferencer og tørstniveau. Herudover er det selvfølgelig en god idé at have fyldt godt op på sodavand, vand, øl og hvad du ellers kunne have lyst til at byde dine gæster på.

Hvilken vin skal du købe til konfirmation?

Konfirmationen er en helt særlig dag – både for konfirmanden og for familie og venner. Konfirmationer ligger ofte midt på dagen og ofte på en søndag – så her vil dine gæster ofte drikke lidt mindre, end hvis det er til et bryllup eller en rund fødselsdag, så du kan med fordel vælge vine med lidt lavere alkoholprocent. Gå først og fremmest efter vine, der falder i din smag og som passer til jeres menu. De fleste foretrækker perlende bobler eller rosé til velkomst, en frisk og ligetil hvidvin til forret, en rødvin med lidt smag og dybde, der kan matche hovedretten og en lækker dessertvin eller bobler til afslutning.

 

Hvilken vin skal du købe til bryllup?

Et bryllup er en kærlighedsfest og mange foretrækker at have vin i rigelige mængder. Du kan med fordel tage udgangspunkt i vores beregner ovenfor og så lige lægge lidt til – om det er øl, drinks eller bobler, du vil fejre i, det ved du uden tvivl alt om selv.

Hvad skal du servere til velkomst?

Bobler bliver ingen kede af. Det er altid festligt at starte med en mousserende vin, og hvis du gerne vil holde det på et rimeligt leje kan du stadig få høj kvalitet til prisen. Byd dine gæster på spansk Cava, italiensk Prosecco eller Crémant de Bourgogne skabt på helt samme måde som Champagne.

Hvilken vin skal du servere til forretten?

De fleste vælger hvidvin til forretten, som ofte vil bestå af fisk, skalddyr eller lækre grønne retter. Vi har udvalgt nogle af vores sikre hvidvine, som garanteret vil charmere dine gæster. De passer alle til et stort udvalg af klassiske forretter.

Hvilken vin skal du servere til hovedretten?

Din vin skal selvfølgelig passe til maden, men tænk også gerne over dine gæsters præferencer. Flere og flere går over til de lettere rødvine som Pinot Noir, der også passer rigtig godt til sommer, fordi Pinot Noir typisk serveres let afkølet. Der er dog også mange, der foretrækker deres rødvine lidt kraftigere i stilen og de lidt mere intense rødvine som Syrah/Shiraz passer også godt til mørkt kød. Du kan med fordel vælge to forskellige rødvine, så der er lidt for enhver smag.

Hvilken dessertvin skal jeg vælge?

Mange dessertvine er sødmefulde for at matche sødmen i desserten. Hvis du foretrækker bobler kan du med fordel gå efter en 'demi-sec', der har lidt sødme.

Vidste du at ...

Vi bytter overskydende flasker, når du køber større mængder af vin hos os. Så er du i tvivl om, hvor mange flasker dine gæster kan drikke, så har du mulighed for at købe godt ind, uden at brænde inde med for mange overskydende vine.

Få rådgivning i vores butikker

Vil du gerne have skræddersyet vinen til netop din menu, så husk at du altid kan få hjælp og vejledning i vores butikker. Her kan du desuden smage vinen først, når du køber større mængder.

Du er velkommen til at kontakte os direkte på:

+45 3393 3444 i København

+45 4110 7585 i Aarhus

Ellers er du også velkommen til at sende os en mail på: ksc@kogs.dk

La Petite Laurette

Få den populære rosé i magnum-flaske

Byd dine gæster på vores mest populære rosévin, La Petite Laurette, i elegant magnumflaske på 1,5 liter. Sprød, elegant og dejlig frisk rosévin, der i stil minder om nogle af de bedste vine fra Provence.

Fyld kurven med rosé

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt