Bodegas Frontonio

Bodegas Frontonio

Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel.

Det hele startede med 14 vinstokke som han beplantede. Siden købte han noget gør-det-selv udstyr til vinfremstilling på internettet, og lavede sin første årgang i moderens badekar. Siden blev metoderne mere sofistikerede, og i 2013 opsagde han sin ingeniørstilling for, at gå helhjertet ind i vinindustrien, sammen med hans gode ven Mario López. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter, og de spændende vine fra hans målbevidste hånd fremstilles på familiens vingård, bag butikken hvor hans mor stadig sælger bulkvin.

 

Fernandos projekt har taget navn efter kommunens protektor, San Frontonio, der siges at være blevet halshugget af romerne, som smed hans hoved i Ebro floden, der så efterfølgende blev fundet opstrøms. Fernando ønsker nemlig ikke at følge strømmen.

Bodegas Frontonio råder over omkring 25 ha marker placeret i nærheden af Epila, på den vestlige bred af floden i 300 meters højde, hvor jorden er præget af ler og kalk, og længere mod vest ved Jarque i 600 meters højde, hvor jorden er præget af rød skiffer.

Foruden de flotte entry-level vine, Botijo Rojo, laver Fernando vine i tre kvalitetsniveauer under konceptnavnet The Garage Wine. I en burgundisk analogi kan hans Microcósmico sammenlignes med Village-vine, Supersónico og Telescópico med 1. Cru og endelig Frontonio med Grand Cru.

I 2017 udgaven at Guía Peñín er disse vine ratede fra 90 til 93 point, hvilket er flot for en nybegynder, der indtil for nylig lavede sine vine i sin mors badekar. Som navnet, The Garage Wine, indikerer, er det vine som fremstilles i begrædelige små mængder.

Bæredygtige tiltag hos Bodegas Frontonio

Fra den spæde start af Bodegas Frontonio har Fernando Moro arbejdet efter bæredygtige og økologiske principper. Enkelte vine er allerede økologisk certificerede under European Organic Agriculture, og det forventes at samtlige vine vil være økologisk certificerede fra og med høståret 2022.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Reducere CO2-udledning

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Børne- og tvangsarbejde
  • Menneskerettigheder

Information

28702 San Sebastián de los Reyes, Madrid, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt