Cavalleri

Cavalleri

Cavalleri-familien har været vindyrkende jordbesiddere omkring byen Erbusco i Franciacorta siden 1450. Op igennem århundrederne blev de producerede rød- og hvidvine typisk solgt lokalt i Demijohns, de store smalhalsede glasballoner, helt frem til 1967 hvor Franciacorta blev DOC klassificeret.

Herefter fandt Cavalleri-familien tiden moden til, at søge kunder udenfor lokalområdet, og med den beslutning kom også en kvalitetsmæssig forbedring af vinene. Vinfremstilling og salg var dog stadig blot en sekundær aktivitet for familien, men da Giovanni Cavalleri, der havde sit oprindelige virke i bankverdenen overtog styringen i 1977, voksede ambitionsniveauet dramatisk. Nye kældre blev opført, og moderne vinifikationsudstyr og metoder indført. Flere markbesiddelser kom til, og de blev beplantet med Chardonnay-druen, der syntes at stortrives i Franciacortas jorder og klima.

Med høsten i 1979 indledtes Cavalleri-familiens gode ry og renommé, som førende producent af mousserende vine. 6.000 flasker blev fremstillet efter champagnemetoden, som blev frigivet i 1982. Vinene var en øjeblikkelig succes, og med den besluttede Cavalleri-familien at udvide kældrene yderligere, så man var i stand til at producere op til 200.000 flasker årligt, inklusive huset stille vine. Markbesiddelserne blev udvidet fra 10 ha til 21 – udelukkende beplantet med Chardonnay og Pinot Noir.

I dag er Giovannis døtre, Maria, Giulia og Carolina, indtrådt i familiefirmaet. Tre stærke kvinder, med hver deres funktion, som med deres omhu og dybfølte engagement er medvirkende til at fastholde positionen som et af Franciacortas absolut bedste huse.

Information

Via Provinciale, 96 25030, Erbusco (BS), Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt