Cerbaiona

Cerbaiona

Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. Man når knap at køre forbi nabien Guilio Salvioni, før en smal jordvej leder én ud til dette fantastiske sted, med udsigt ud over hele den nordlige grænse for Montalcino.

På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion.

Nora og Diego Molinari er desværre begge gået bort i dag, men de nåede i 2015 at overdrage vingården til Matthew Fioretti, som, med et hold investorer i ryggen, har gennemrenoveret dette unikke sted, der var i en lidt slidt tilstand til sidst. Marken var også i mindre god tilstand, så alt er blevet plantet om og i dag står der udelukkende Sangiovese på de fire hektar, der er blevet dyrket økologisk siden overtagelsen i 2015.

 

Fioretti har fra første dag, han overtog stedet, gjort det til en "no point zone", dvs. ingen vinkritikere får lov til at besøge stedet og anmelde vinene. Han ser ikke nogen grund til at 365 dages hårdt arbejde år ud og år ind i marken og kælderen skal vurderes på et simpelt øjebliksbillede, hvor man sætter naboer og venner op mod hinanden med et simpelt tal.

Inden f.eks. Mr. Brunello – Antonio Galloni fra Vinous – blev forment officielle besøg på ejendommen, så udtalte han dog:

"If forced to drink only one wine from Montalcino, I might very well choose Diego Molinari’s sumptuous Brunello … Think of Cerbaiona as the Richebourg of Montalcino."

Matthew Fioretti er også begyndt at lave lidt andre vine i meget små mængder fra udvalgte marker i Toscana, da han mener man også bør lave andre ting end "bare" Sangiovese fra det samme stykke jord for at blive klogere og bedre generelt. Disse vine laves også på Cerbaione-ejendommen, hvor man har renoveret kælderen og skabt det perfekte sted, til at fortsætte med at skabe nogle af Italiens mest eftertragtede vine.

Information

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt