Château Courac

Château Courac

Château Courac ligger i hjertet af Côtes du Rhône ved landsbyen Tresques og har været familieejet siden 1641, og ledes nu af Cyril Arnaud, 11. generation i familien. Courac ejendommen råder over højtliggende vinmarker hvor Syrah-druen dominerer i blends. Château Courac skiller sig ud i Sydrhône med sine raffinerede vinstil, der snildt kan sammenlignes med de elegante (og mere kostbare) vine fra Nordrhône.

Selvom grundarbejdet blev lagt af forældrene Josephine og Frederic, har Cyril tilført ny energi og præcision til arbejdet i vingården, såvel som i kælderen. Vingårdens marker strækker sig over 150 hektar og ligger i over 200 meters højde. Denne højde, kombineret med den silikatholdig og sandet-jordbund, skaber optimale vækstbetingelser for Syrah, der giver friske, elegante vine med en levende syre. Chãteau Courac gør også brug af andre traditionelle druesorter som Grenache og Counoise.

Cyril og teamet vinificerer alle deres vine i traditionelle cementtanke for at bevare druernes rene udtryk. Deres vinfilosofi lægger vægt på sen høst for at maksimere druernes modenhed og dermed opnå en flot balance mellem syre, alkohol og frugt. Château Courac skaber også vine fra Laudun-appellationen, som fra årgang 2024 har opnået Cru status i samme kvalitetslag som berømte navne som Châteauneuf-du-Pape og Gigondas. Vinene fra Laudun er mere koncentrerede og muskuløse i stilen end deres almindelige Château Courac.

Syrah-dominerede blends er forholdsvis usædvanlige i Sydrhône, og dette valg af drue afspejler Couracs ønske om at skabe vine, der både byder på intensitet i saft og kraft, men også tilgængelighed og elegance, med klar inspiration fra de store vine fra Nordrhône.

Information

Courac et Canèque 30330 Tresques

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt