Château d'Eyssan

Château d'Eyssan

Siden Château d'Eyssanblev købt i 2016 har fokus været på bæredygtig produktion. Der er tale om et rigtigt familiedynasti, hvor alle fire døtre og deres mænd alle er involveret i alle familiens aktiviteter.

Hélène er den yngste af Henry Mussos fire døtre og hun har stort fokus på at udvikle familiens slotte, både i forhold til kvalitet og en bæredygtighed tilgang til vinproduktion. Faderen købte sit første slot af familien Rothschild tilbage i 1979 og har siden ejet slotte i både Pauillac, Saint-Esthephe og Moulis.

Château d’Eyssan blev købt i 2016 og straks blev fokus flyttet over på flyttet over på bæredygtig produktion. Der er tale om et rigtigt familiedynasti, hvor alle fire døtre og deres mænd alle er involveret i alle familiens aktiviteter. Ejerskabet af flere slotte giver en stor kapacitet som gør, at familien også tilbyder mindre producenter at hjælpe med filtrering, lagring, aftapning osv. af deres vine.

I de sidste 25 år har Familien Musso brugt vinkonsulenten, Cedric Morceau, til at kvalitetssikre vinene hos familiens slotte. Han er en kompetent kapacitet, som også sidder i kvalitetskontrollen hos Bordeaux-producenter. Produktionen på Château d’Eyssan er ikke stor. Der bliver kun produceret på 4 hektar omkring slottet, hvilket resulterer i beskedne 20.000 – 25.000 flasker årligt.

Bæredygtige tiltag hos Château d’Eyssan:

Siden familien Musso overtogvinslottet, har dearbejdet med bæredygtighed. Pt. er vinene HVE level 3, hvilket er det højeste niveau i det officielle franske bæredygtighedsprogram; Haute Valeur Environennementale.

Information

Château d'Issan, Chem. de la Ménagerie, 33460, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt