Château d'Eyssan

Château d'Eyssan

Siden Château d'Eyssanblev købt i 2016 har fokus været på bæredygtig produktion. Der er tale om et rigtigt familiedynasti, hvor alle fire døtre og deres mænd alle er involveret i alle familiens aktiviteter.

Hélène er den yngste af Henry Mussos fire døtre og hun har stort fokus på at udvikle familiens slotte, både i forhold til kvalitet og en bæredygtighed tilgang til vinproduktion. Faderen købte sit første slot af familien Rothschild tilbage i 1979 og har siden ejet slotte i både Pauillac, Saint-Esthephe og Moulis.

Château d’Eyssan blev købt i 2016 og straks blev fokus flyttet over på flyttet over på bæredygtig produktion. Der er tale om et rigtigt familiedynasti, hvor alle fire døtre og deres mænd alle er involveret i alle familiens aktiviteter. Ejerskabet af flere slotte giver en stor kapacitet som gør, at familien også tilbyder mindre producenter at hjælpe med filtrering, lagring, aftapning osv. af deres vine.

I de sidste 25 år har Familien Musso brugt vinkonsulenten, Cedric Morceau, til at kvalitetssikre vinene hos familiens slotte. Han er en kompetent kapacitet, som også sidder i kvalitetskontrollen hos Bordeaux-producenter. Produktionen på Château d’Eyssan er ikke stor. Der bliver kun produceret på 4 hektar omkring slottet, hvilket resulterer i beskedne 20.000 – 25.000 flasker årligt.

Bæredygtige tiltag hos Château d’Eyssan:

Siden familien Musso overtogvinslottet, har dearbejdet med bæredygtighed. Pt. er vinene HVE level 3, hvilket er det højeste niveau i det officielle franske bæredygtighedsprogram; Haute Valeur Environennementale.

Information

Château d'Issan, Chem. de la Ménagerie, 33460, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt