Domaine Chasselay

Domaine Chasselay

Domaine Chasselay er en historisk vingård i Beaujolais, der stræber efter at producere terroir-tro vine med elegance og præcision. Målet er at skabe transparente vine, der afspejler det specifikke terroir de kommer fra.

Chasselays mantra

Pourquoi pas står der på et skilt på vej ind i Domaine Chasselays vinkælder. Hvorfor ikke? Skiltet blev for mere end 40 år siden fundet ved Seinens bred i Paris, og siden medbragt af en høstarbejder til ejendommen. Pourquoi pas er siden blevet et mantra, der hele tiden skal friste familien Chasselay til at gå nye veje eller afprøve nye idéer. Aldrig hænge fast i rutinerne, altid søge at udvide horisonten. Det mantra er vi sikkert flere, der kan tage ved lære af.

Vindyrkning siden 1464

Domaine Chasselay er en af de ældste vingårde i Beaujolais. Selve ejendommen er beliggende i Châtillon d'Azergues i Rhône-departementet nordvest for Lyon. Siden 1464 har familier af vinbønder dyrket deres vinstokke her ved hjælp af teknikker, der respekterer miljøet og jorden. Sådan er det også i dag på Domaine Chasselay, der er en af pionererne inden for økologisk landbrug i Beaujolais.

Økologisk certificeret

Deres vine har været certificeret siden 2006. Æren tilfalder Jean-Gilles og Christiane Chasselay der har drevet vingården siden 1981. Efter deres studier i ønologi sluttede næste generation, Claire og Fabien, sig til Domaine Chasselay i 2007. I dag bearbejder Jean-Gilles, Claire og Fabien de 15 ha marker og fremstiller vinene i fællesskab.

Biodynamiske principper

Alt arbejde på vingården og i markerne er baseret på en grundlæggende respekt for miljøet, og der arbejdes efter økologiske retningslinjer udstukket af Agriculture Biologique (AB). Familien Chasselay er dog særligt opmærksomme på den biodynamiske månekalender, hvorfor arbejdet planlægges i overensstemmelse med biologiske rytmer og markplejen efter biodynamiske forskrifter.

Den naturlige tilgang

Familien Chasselays opskrift på sunde vine er nu i grunden ganske simpel. Ingen ukrudtsmiddel. Ingen syntetiske kemikalier. Det er sådan, de behandler deres vinstokke. Vinmarkerne har desuden et vildtvoksende og mangfoldigt bund- eller græsdække, som mindsker risikoen for sygdom og erosion. Den type biodiversitet er desværre stadig et særsyn i mange vinområder.

Moderne naturvin

Alle druer vinificeres uden brug af sulfitter. Dog tilføjes en minimumsdosis til aftapningen af ​​vinene, for at sikre holdbarheden frem til vinen skænkes i dit glas. Hvad enten du er tilhænger af naturvine, eller blot ønsker at opleve Beaujolais og Gamay-druen i en mere moderne stil, så er Domaine Chasselay svær at komme uden om. Deres vine er over en bred kam let drikkelige og indsmigrende, flirtende med det naturlige uden at overskride grænser og utrolig letløbende.

Information

123 Chem. de la Roche, 69380 Chatillon, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt