Domaine Fouassier

Domaine Fouassier

Domaine Fouassier er en anerkendt producent af økologiske og biodynamiske vine beliggende i hjertet af Sancerre. Det prestigefyldte vinhus har en lang historie der strækker sig tilbage til det 17. århundrede, og det har gennem ti generationer etableret sig som en sand repræsentant for Sancerre-appellationens kvalitet og unikke karakter.

I dag er det fætrene Benoit og Paul der står bag alle aspekter af Domaine Fouassier. Det er således også under denne dynamiske duo at vinene er blevet økologisk- og biodynamisk certificeret. Ligeledes har de siden 2012 produceret mange af domænets vine i amforaer, da de mener at terracotta giver dem en mulighed for at bevare renheden i druesorterne og selve terroiret.

Al arbejde i mark og kældre sker således i henhold til den biodynamiske kalender, og med det overordnede formål at bevare biodiversiteten og udstykke terroiret bedst muligt. I en tid der ellers prædiker standardisering, er det betryggende at vide, at husets 60 hektarer og deraf følgende 20 cuvéer behandles individuelt. 50 af de 60 hektarer er i øvrigt dedikeret til Sauvignon Blanc. Resten er blantet med Pinot Noir.     

 

Domaine Fouassier lægger stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Dette afspejles i deres dyrkningsmetoder, der sigter mod at bevare jordens vitalitet og biodiversitet. Domaine Fouassier er også involveret i at fremme biodynamisk landbrug og har certificeringer, der bekræfter deres engagement i at producere vine med minimal miljøpåvirkning.

Domaine Fouassier er således ikke kun et vinhus; det er en fortælling om passion, tradition og respekt for naturen. Deres vine er en hyldest til det unikke terroir i Sancerre og en invitation til at opleve det bedste denne betagende region har at byde på. Med samvittigheden i orden.

Information

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt