Domaine Henri Magnien

Domaine Henri Magnien

Unge Charles Magnien betegnes med rette som en af Bourgognes lysende nye stjerner. I 2012 overtog han den fædrene vingård i Gevrey-Chambertin og har på rekordtid bragt sig selv og sine formidable vine ind i det internationale rampelys. Charles Magniens tilgang til vinfremstilling er ydmyg og præget af snusfornuft. Kældrene på ejendommen er nye uden at være prangende, men naturligvis bygget med ”gravity-flow” in mente. Fadene leases for at sikre høj kvalitet, en passende rotation og udskiftning. Også hos den yngre generation i Bourgogne tænkes der på tæring efter næring, hvilket ikke kan undgå at udløse både sympati og beundring. Han er en terroir-tænker af den fineste slags, og en bannerfører for det moderne Bourgogne.

Vinfremstilling er dog ikke nyt for Magnien-familien, der har dyrket vin i Bourgogne siden 1700-tallet. Charles’ fornemme opgave er således at løfte arven fra de forudgående 12 generationer, men det synes på ingen måde at tynge ham. Tværtimod.

Omdrejningspunktet for hans vinproduktion er som nævnt Gevrey-Chambertin med samlede besiddelser på 6 ha, der blandt andet tæller parceller på Lavaux St-Jacques, Les Cazetiers og Ruchottes-Chambertin. 70-80% af vinmarkerne dyrkes i dag efter økologiske principper, men typisk for Bourgogne er de færdige vine ikke klassificerede. Vinstokkene på de bedste parceller er typisk mellem 70 og 100 år gamle, hvilket er en stærkt medvirkende årsag til vinenes fænomenale kompleksitet. Den type Pinot Noir-klon Charles arbejder med hedder i øvrigt Pinot Noir Magnien, og den føjer yderligere forfinet fylde og krydderi til vinene.

Charles Magniens tilgang til vinfremstilling er ydmyg og præget af snusfornuft. Kældrene på ejendommen er nye uden at være prangende, men naturligvis bygget med ”gravity-flow” in mente. Fadene leases for at sikre høj kvalitet, en passende rotation og udskiftning. Også hos den yngre generation i Bourgogne tænkes der på tæring efter næring, hvilket ikke kan undgå at udløse både sympati og beundring.

Vinene fra Gevrey-Chambertin helt generelt finder man med mange forskellige udtryk og retninger. De kan tage sig mørke og maskuline ud, men de kan også være feminine og elegante. Der synes således at være to forskelligartede og herskende credoer. Charles tilhører ubetinget den del, der vægter ynde og forfinethed over intensitet og tyngde. Han er en terroir-tænker af den fineste slags, og en bannerfører for det moderne Bourgogne.

Information

17 Rue Haute, 21220 Gevrey-Chambertin, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt