Domaine Jérôme Patriarche

Domaine Jérôme Patriarche

Jerome Patriarche, femte generations vinmager i Meursault, startede sit arbejde på Domainet som 19-årig. Siden 2017 tapper han vin under eget navn. Hans vine er kendt for en fornem balance af intensitet og elegance. En kommende stjerne i Bourgogne.

Patriarche er et velkendt navn i Meursault og Jerome er femte generation vinmager på Domainet. Han har dog skabt alt selv fra bunden, fra da han som kun 19-årig købte de første 2 hektarer. Siden fik han fingrene i yderligere fire hektar af den eftertragtede jord omkring byen og hans eget lille Domaine var skabt. I mange år solgte han dog ikke vinen under egen etiket, men solgte den til de store huse.

Fra og med 2017 årgangen er han dog begyndt at tappe vinen under eget navn og når man smager vinene, så virker det også helt skørt at blande dem med andet!

Jerome er nærmest manisk omkring arbejdet i markerne og udbytterne holdes meget lave. I kælderen hersker det naturlige gær og vinene lagres alle 12 måneder på fad og efterfølgende seks måneder i ståltanke, inden de tappes og frigives.

Jerome er utvivlsomt en af områdets kommende stjerner. Vinene har den magiske kombination af intensitet og elegance, som man finder hos de mest prominente Domainer i området. Jerome virker som typen der godt kan lide livet væk fra rampelyset og bare passe sine marker, her er f.eks. intet navn på porten til ejendommen eller lignende. Når man laver vin på det her niveau i Bourgogne, så bliver det dog svært at gemme sig for evigt…

 

Information

Pontot Dessus, 21190 Meursault, France

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt