Domaine Lignier-Michelot

Domaine Lignier-Michelot

På rekordtid har Domaine Lignier-Michelot bragt sig i førerfeltet som en af Morey-Saint-Denis’ absolut bedste producenter, i selskab med domainer som Dujac, Ponsot og Clos de Tart.

Ejendommen blev etableret i 1999, men Lignier-familien, der står bag, har ejet vinmarker omkring Morey-Saint-Denis igennem flere generationer. Dog uden tilvejebringelsen af vine under eget navn, da alt blev videresolgt til Bourgogne-negocianter. Den mangeårige tilstedeværelse i området har imidlertid resulteret i, at familiens i alt 10,5 ha marker favner nogle af appellationens bedste og fineste marker – bl.a. de to besiddelser i nabokommunerne Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin.

Efter i 10 år at have samarbejdet med sin far, har Virgile Lignier siden 2010 selvstændigt drevet ejendommen og løftet kvaliteten af Domaine Lignier-Michelots vine til et niveau, så de i dag regnes blandt appellationens bedste. Alt arbejde i marken sker efter økologiske forskrifter. Man har imidlertid ikke ladet sig certificere. Brugen af nyt fad er i dag markant mindre end for 10 år tilbage, og så er Virgile stor tilhænger af hele drueklaser, der varierer alt mellem 30 og 100% i vinene. Den naturlige gær hersker i kælderen, og brugen af CO2 holdes også på et minimum.

 

I 2013 blev en ny kælder taget i brug. Den er langt køligere end den gamle og gør det nemmere med en mere naturlig tilgang til produktionen.

Måske Virgiles vine ikke helt har den samme internationale bevågenhed som hans mere kendte naboer endnu, men i Bourgogne ved man godt, at der på denne adresse bor en af de nye superstjerner i Côte des Nuits.

”The results can be seen in the wines that showcase the Morey appellation supremely well….  Lignier’s Grand Crus are also extremely promising and may well end up being better value than those higher profile names”
- Neal Martin, Vinous

As to the wines, they’re generous and seductive but they do not lack for either density or aging ability. They’re mostly very good but a few of them, in my view, are genuinely excellent.”
- Burghound

Information

39 Rue des Jardins, 21220 Morey-Saint-Denis

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt