Domaine Roche-Audran

Domaine Roche-Audran

I slutningen af 1990’erne rakte Vincent Rochettes ambitioner længere end sine forfædres, der tidligere solgte alle deres druer til det lokale kooperativ. Dybe kældre blev udgravet, og gården udstyret med det fornødne udstyr.

Med udgangspunkt i ejendomsbesiddelserne i Buisson og Visan, omkring 24 ha marker – ikke at forglemme de 0,33 ha i Châteauneuf-du-Pape klods op ad Château Rayas, besluttede Vincent efter et par års drift, at overgå til biodynamisk produktion.

Argumenterne for dette paradigmeskrift var respekten for såvel naturen som for vores heldbred. Sidst, og sikkert ikke mindst, var det for at kunne maksimere terroir-udtrykket i de enkelte vine. Fra 2006 blev de biodynamiske praksisser indført, og vinene er i dag Demeter certificerede. Al arbejde i såvel mark som kælder bliver nøje udført efter de kosmiske rytmer, og biodiversiteten på markerne og de omkringliggende områder er genindført, hvilket har medvirket til at sikre et harmonisk økosystem.

Om man er tilhænger og ubetinget tror på gamle Steiners principper eller ej, så må man bøje sig i støvet for kvaliteterne der fremstilles på Domaine Roche-Audran.

Bæredygtige tiltag hos Domaine Roche-Audran

Familien Rochette er en dedikeret vinfamilie, som har implementeret hele tre forskellige officielle certificeringer: HVE (Haute Valeur Environnementale), som er et bæredygtighedsprogram, AB, Agriculture Biologique, som er en økologisk certificering og endelig Demeter, der er en certificeret biodynamisk standard. Sidstnævnte blev implementeret i 2006 og al vinhusets arbejde i mark og kælder bliver nøje udført efter Maria Thuns berømte månekalender, der anviser gunstige og ugunstige tidspunkter for at gødske, så, plante, jordbearbejde og høste. Domaine Roche-Audran arbejder også med biodiversiteten uden for vinmarkerne, hvor omkringliggende områder er beplantet med olivenlunde, lavendelmarker, biavl m.m.
Egne heste deltager i markdriften, og bidrager således samtidig til den organiske kompost. For familien Rochette er bæredygtighed ikke et koncept, det er en livsstil.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Emballage – fx FSC certifikation
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel

Ledelsesstyring:

  • Kollektive forhandlinger

Information

Route de saint roman, 84110 buisson, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt