Francis Ford Coppola Winery

Francis Ford Coppola Winery

Navnet lyder måske bekendt. Foruden ikoniske og Oscar-værdige film står talentfulde Francis Ford Coppola i dag bag det kvalitetsdrevne Francis Ford Coppola Winery, som er kendt for sine fantastiske californiske vine, der demonstrerer Coppolas sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk.

Selvom Francis Ford Coppola først og fremmest er verdenskendt for at have instrueret de ikoniske film, The Godfather og Dommedag nu, så har Francis sideløbende skabt et vindynasti med rødder tilbage til 1974. Dengang købte Francis vinhuset Niebaum Estate i Californien, hvor Coppola-familien i dag fortsat skaber anerkendte vine. Kendisser i vinverdenen er ikke noget nyt fænomen, men Coppola adskiller sig som den tredjegenerations vinmager, han faktisk er – med fødderne solidt plantet i vinmarken, og ikke blot som pengemand bag projektet, som man ellers typisk ser, når berømtheder bevæger sig ind i vinverdenen.

For Coppola er vin en tradition, der er rodfæstet i familien helt fra barnsben af. Coppolas bedstefar dyrkede vin i Italien inden den store rejse over Atlanten.  Senere skabte bedstefaren og Coppolas onkel vin i kælderen i familiens lejlighed i New York. På trods af den beskedne opstart har Coppola i dag skabt et imponerende udvalg, der inkluderer næsten 80 forskellige vine – mere end det dobbelte af det antal film, han har instrueret.

Den nære forbindelse mellem Coppolas passion for film og hans vine afspejler sig tydeligt i vinhusets portefølje. Vinene er inspireret af hans mest ikoniske film, men har også tilnavne som Diamond Collection og Directors Cut – det vil sige den version af filmen, der er klippet efter instruktørens oprindelige vision. Directors Cut er med andre ord skræddersyede vine, der udtrykker det specifikke terroir, den omhyggelige udvælgelse af druer, samt de tre unikke mikroklimaer i Sonoma County.

Francis Ford Coppola Winery har en vision om at skabe kvalitetsvine, der afspejler Sonomas stolte vintraditioner. Der skabes vine på primært Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Zinfandel. I dag er det Andrea Card, der er head winemaker hos Coppola. Andrea er vokset op i Sonoma og har 20 års erfaring som vinmager.

 

Information

300 Via Archimedes, Geyserville, CA 95441, United States

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt