Fumey-Chatelain

Fumey-Chatelain

Med unge Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Marins forældre Adeline og Raphaël begyndte for ca. 30 år siden at dyrke nogle små marker, de havde købt omkring byen Arbois, for at sælge druerne til de lokale producenter. I 1991 blev 95 % af høsten dog ødelagt af frost, de resterende få druer besluttede de at vinificere selv og så var det lille domaine skabt.

De første par år lånte de udstyr hos venner og naboer, bl.a. Raphaels fætter Stéphane Tissot der bor på den anden side af vejen, men i 1999 fik de sit eget sted i centrum af Arbois. I dag består domainet af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2023) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl.

Marin har bl.a. været i Sydafrika og arbejdet for Crystallum og i New Zealand, hvor han arbejdede seks måneder på det biodynamiske vinhus Burn Cottage. For denne kommende stjerne i Jura går international ’know-how’ og traditioner hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

Information

2, quartier Saint-Laurent, 39600 Montigny-lès-Arsures, Jura, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt