Gran Clos

Gran Clos

Gran Clos i Priorat blev etableret i 1995, og var således med i den første bølge af producenter, der med ét bragte Priorat på alle vinelskeres læber, og viste, at Spanien var en vinnation der skulle tages seriøs.

Vinkritikkere argumenterer typisk for at sande, store vine skal udtrykke terroir – et ofte benyttet begreb der dækker over kombinationen af geologi, klima og kultur, og som samlet set bidrager til umiskendeligheden i en given vin. Verden over finder man bestemt også enestående terroirs, der på hver sin særegne vis bidrager til den mangfoldighed, der kendetegner vinens samlede forunderlige verden. Talrige regioner praler af en genkendelighed igennem deres terroir, men det er de færreste steder, hvor vinene udtrykker summen af ovenstående elementer så unikt som i netop Priorat.

Den 32 hektar store ejendom blev oprindeligt etableret under navnet Cellars Fuentes, men i 2002 blev den solgt til den entreprenante irer, John Hunt, der efter at have solgt sit software firma, købte det fremadstormende vinhus. Fremadstormende blev Gran Clos for alvor i 2005, hvor en række vinjournalister samledes i Priorat, for at blindsmage regionens mange vine. Vinderen af denne smagning blev Gran Clos. Året efter blev blindsmagningen gentaget, og resultatet blev nøjagtig det samme. Forståeligt nok var Gran Clos herefter at finde på vinkortene hos Spaniens bedste restauranter – herunder også legendariske El Bulli.

 

Vinmageren på Gran Clos hedder Josep Angel Mestre. Han er født og opvokset i Falset, der betegnes som hovedstaden i Priorat, hvor hans familie har produceret vin i mere end 50 år. Der var således ikke overraskende, at Josep fra en tidlige alder interesserede sig for ønologi, og siden fik sin universitetsgrad fra Spaniens fremmeste læreranstalt Universitat Rovira I Virgili i Catalonien.

Information

Calle Montsant, 2, 43738 Bellmunt del Priorat, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt