Henri Bourgeois

Henri Bourgeois

Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre, der også lægger navn til den berømte gedeost, Crottin de Chavignol, der er blevet produceret her siden 1600-tallet. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terrior-tro vine.

I 1950’erne solgte Henri Bourgeois og hans familie markbesiddelserne i de nærliggende dal-områder og søgte mod de højere beliggende skråninger. Turen op igennem hovedgaden i Chavignol vidner således om Bourgeois-familiens ekspansionslyst og succes. Deres første hus, den første lagringskælder, hotellet med den hyggelige bistro og den ambitiøse gourmetrestaurant, sluttende ved byens højeste punkt, hvor en moderne ”gravity feed” vingård for nylig er færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens allerbedste restauranter.

I dag varetages driften af familieejendommen af Jean-Marie Bourgeois sønner; Arnaud, Lionel og Jean-Christophe. Familiens ældste søn, Jean-Marc, gik kokkevejen, og efter en årrække hos prestigiøse restauranter i Paris og Bourgogne, står han i dag for familiens hotel, bistro og gourmetrestaurant, Les Monts Damnés – De forbandede bjerge, opkaldt efter de sydvendte parcelskråninger, der ligger som et amfiteater rundt om Chavignol, og hvorfra Henri Bourgeois bedste Sancerre-vine kommer.

Bæredygtige tiltag hos Henri Bourgeois:

Hvad enten familien Bourgeois dyrker vin i Loiredalen eller i New Zealand ligger bæredygtighed og økologi dem meget på sinde.

Vinene fra Loire er alle certificerede under retningslinjerne fra HVE (Haute Valeur Environnementale). En enkelt Sancerre, Pure, er dog økologisk certificeret under European Organic Agriculture og Agriculture Biologique. Produktionen fra alle egne marker er dog i konversion, og man sigter efter en egentlig økologisk certificering for disse vine efter 2024 høsten.

I New Zealand dyrkes og arbejdes der efter økologiske forskrifter. Alle vine fra Clos Henri er således certificerede under European Organic Agriculture, og alle vinene bærer således det grønne ØKO-blad på bagsiden af flaskerne.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Øge biodiversitet

Information

Domaine Henri Bourgeois, Chavignol 18300 Sancerre, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt