La Grande Colombe

La Grande Colombe

Le Grand Colombe vinene kommer fra de kølige Limoux nær pyrenæerne i Frankrig. Disse kølige og elegante vine på Chardonnay og Pinot Noir minder om vine med storhed fra dyrere og mere prestigiøse regioner. Vinene byder på høj kvalitet til en utrolig lav pris.

At Chardonnay- og navnlig Pinot Noir-druen partout skal komme fra Bourgogne – til nød måske fra New Zealand, gør La Grande Colombe vinene for alvor op med. Ikke alene er det vine som leder tankerne hen på storhed fra langt mere kostbare og eftertragtede regioner. Det er, kvaliteten taget i betragtning, vine i et uhørt lavt prisniveau, hvor alle kan være med og fornøjet trække på smilebåndet.

Hvordan kan det så lade sig gøre, tænker du nok. Vi befinder os i Sydfrankrig, hvor klimaet oftest er bagende varmt, men druerne til La Grande Colombe kommer fra området omkring Limoux. Med en placering ved Pyrenæerne, og med en kølende indvirken fra Middelhavet, er dyrkningsstedet noget nær ideelt til dyrkning af Chardonnay og Pinot Noir i den køligere stil. 

De gamle vinstokkene slår deres rødder dybt ned i den ler- og kalkstensholdig jord. For begge sorters vedkommende er gennemsnitsalderen omkring de 30 år, hvilket er en forudsætning for de færdige vines kvalitet og kompleksitet. Desuden foregår al arbejde i mark og kælder efter bæredygtige principper. Af samme grund er vine certificeret under det lokale Protect Planet og det nationale HVE3.

 

Information

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt