Les Domaines St. Auriol
Historien
I år 2000 etablerede Claude Vialade et selskab, der specialiserede sig i vine fra det sydlige Frankrig: SAS Les Domaines Auriol. Det er via dette selskab, hun i dag distribuerer vine fra familiens godser.
Alle vingårdene ligger relativt højt, og vinstokkene beskæres, så klaserne er tæt ved jorden. På den måde beskyttes druerne bedst muligt mod solen, mens vinstokkene udnytter varmen til fulde. Vinmarkerne styres med stor respekt for miljøet, og selv om Saint Auriol-vine generelt er dyrket efter konventionelle dyrkningsmetoder, fremstiller vinhuset også vine på økologisk dyrkede druer på ejendommen Montmija i Corbières.
Faktisk er familiefirmaet Les Domaines Auriol i dag en af de største spillere i regionens stadigt stigende satsning på økologiske og biodynamiske vine.
Occitanie grænser mod sydvest op til Roussillon, mens regionen mod øst grænser op til Provence og Rhône. Her har man dyrket vin siden Romerriget – de sidste mange år med fokus på højtydende vinstokke. Klimaet i den sydfranske region er særdeles velegnet til vindyrkning – så meget, at det er muligt at dyrke vinmarkerne efter økologiske principper.
Bæredygtige tiltag hos Les Domaines Auriol
Familien Vialades bæredygtige rejse startede for 35 år siden, hvor Jean Vialade blev særligt inspireret at den bølge af økologi, der blomstrede hos de tyske vinbønder. Hos den dedikerede vinfamilie har et langt og seriøst arbejde i både vinmarker og vineri betydet, at de i dag har implementeret hele tre forskellige officielle certificeringer HVE (Haute Valeur Environnementale), som er et bæredygtighedsprogram, AB, Agriculture Biologique, der er en økologisk certificering og endelig Demeter, som er biodynamisk certifikat. Den seriøse tilgang til bæredygtighed ses også i de mindste ting, f.eks. bruges vandopløselig lim til påklæbning af etiketter, der bruges kun genbrugspapir og -pap, regnvand opsamles og både flasker og papirprodukter sorteres og genbruges. Et andet spændende bæredygtighedsprojekt er forsøg med beplantninger af druesorter, som er mere vandeffektive og perfekt tilpasset den lokale jordbund.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Sortere affald
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Overskudsdeling
- Ligestilling mellem kønnene
- Anti-diskrimination af minoriteter
- Børne- og tvangsarbejde
- Menneskerettigheder
Ledelsesstyring:
- Diversitet i ledelsen
- Kollektive forhandling
- Etik- og antikorruption
- Leverandøraftaler
- Bæredygtighedsrapportering