K&S Live

Levende legende i Bourgogne LIVE: Knud Kjellerup guider dig rundt i vinene fra Albert Sounit

Sendt den 27/9-2022

Live'en er afholdt, men du kan stadig se videoen.

Vi tager til Bourgogne og laver Lives 3 dage i træk fra nogle af de mest spændende vinhuse i området. Dette er dag nummer 2, hvor vi besøger Maison Albert Sounit i Rully. 

Om denne Live

Kan en dansker skabe et succesfuldt Bourgognehus i Côte Chalonnaise? Hvis man kigger på, hvad der er kommet ud af Knud Kjellerups vineventyr på Maison Albert Sounit, kan man kun svare ja.

Da Knud Kjellerup i 1993 købte Maison Albert Sounit, og dermed indfriede drømmen om at blive vinbonde i Bourgogne, lå det ellers ikke i kortene, at huset skulle blive den succes og at vinenes kvalitet skulle nå de højder, de har den dag i dag. Selv om Côte Chalonnaise befinder sig lige syd for og i direkte forlængelse af Côte d’Or, har området levet lidt i skyggen af de mere kendte nordlige appellationer. Men Knud Kjellerup havde en vision og så et potentiale for at opnå samme kvalitet her som i Côte de Beaune.

Se med når vi besøger den levende legende, Knud Kjellerup, i Bourgogne under høsten og taler om de fænomenale vine og Crémanter fra Albert Sounit.

Dansk pioner i Bourgogne

Knud Kjellerup er manden bag vinhuset Albert Sounit. Han har været en kendt personlighed i den danske vinbranche, siden han i 1970’erne begyndte at importere vin til Østjylland. I 1993 overtog han sammen med to partnere Albert Sounit, der har til huse i en mere end 150 år gammel vinejendom i Rully. Stedet rummer nogle exceptionelle vinkældre, hvor nogle af de allerførste Crémants de Bourgogne blev produceret.

I dag skaber Albert Sounit en serie af anmelderroste Crémant de Bourgogne, der vinder guldmedaljer år efter år, og blændende rød- og hvidvine fra Rully og Montagny i Côte Chalonnaise.

Sådan gør du

K&S LIVE er vores nye vinunivers til dig, der gerne vil lære om vin i afslappede rammer, vinde skønne præmier og få fingre i dine foretrukne vine til en rigtig god pris.

Du ser med hjemmefra og kan løbende lægge varer i kurven – og så kan du selvfølgelig stille alle de spørgsmål, du har lyst til. Du kan se med på enhver telefon, computer eller tablet, der kan tilgå internettet.

Tirsdag den 27. september kl. 19:00 - og gerne lidt før, så du er med fra start - skal du gå ind på denne side og klikke på "Se Live" knappen eller play-ikonet på billedet i toppen. Så åbner der sig et vindue, hvor du kan se med, når vi sender live direkte fra Albert Sounit i Bourgogne.

Vine i denne Live

Albert Sounit

Vil du se flere Lives?

Vi sender live hver uge om spændende emner inden for vinens verden. Der er Lives både til den nysgerrige vinnyder, der ved en smule - og vinconnaisseuren, der kan blive ved med at opdage nye ting.

Se alle Lives

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt