Pasji Rep

Pasji Rep

Pasji Rep er blandt Sloveniens mest fremtrædende vinhuse ,der tilslutter sig den filosofi, at vin bør skabes med så lidt menneskelig intervention som muligt. Pasji Rep skaber yderst unikke vine på lokale druesorter, men også en forrygende Pinot Noir.

Vingården Pasji Rep ligger i den smukke Vipava-dal, i det sydvestlige Slovenien på grænsen til Italien. Området er blevet højtbesunget siden det 1400 århundrede, hvor det nævnes blandt Europas allerbedste i forbindelse med vindyrkning. Beliggenheden i krydsfeltet mellem middelhavets påvirkning fra vest, og de kølige vinde fra kontinentalklimaet mod nordøst, sikrer aromatiske vine med spændstighed og mineralitet.

 

Premrn-familien står bag Pasji Rep, og de har dyrket vin i området i mindst fire generationer. Det var dog først i 1985, da Franc Premrn beplantede sin første vinmark med den lokale Zelen-drue, at ambitionerne og kvaliteterne gav genlyd udenfor Vipava-dalen. I dag er det Francs søn Samo der driver vingården efter økologiske og biodynamiske retningslinjer, og alle vinene fra Pasji Rep er da også certificerede økologiske og biodynamiske under Demeter.

Alt arbejde på vingården udføres manuelt, med et minimum af menneskelig intervention. Hovedparten af produktionen er hvidvine – primært fremstillet på lokale druesorter, men dalens mikroklima tillader også Samo at fremstille en Pinot Noir, der betragtes som en af Sloveniens fineste.

Information

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt