Indkøbskurv
Kurven er tom

Delicato

USA Wine Producer of the Year 2018 at IWSC – International Wine & Spirit Competition

Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Den flittige og hårdtarbejdende Gasparé blev belønnet med flere ordrer end han kunne efterkomme.

Så kom forbudstiden fra 1920 til 1933, hvor man ikke måtte markedsføre sine vine, men i stedet sælge hele druer til hjemmeproduktion, og hertil blev Gasparé’s druer nu særdeles eftertragtede. Men tiderne skulle snart ændre sig til det værre under den efterfølgende depression, der startede sidst i 1929. Da forbudstiden endelig blev ophævet i 1933, besluttede Gasperé sig til at lave sin egen vinproduktion, nøjagtig som hans far havde lært ham. I den gamle hølade nær vinmarkerne, startede han sammen med sin svoger og hans tvillingesøstre vinifikationen, og druerne blev presset med en hånddreven presse. Den første årgang resulterede i 18.000 flasker vin.

FIRMAET VOKSEDE
Han etablerede et ry for sin vinkunst og andre producenter i den grynende californiske vinindustri satte stor pris på Gasparé’s vine. For at efterkomme efterspørgslen købte familien flere vinmarker, og Gasperé’s 3 sønner blev indlemmet i familieforetagenet. Firmaet voksede og voksede, og i dag er det tredje generation, Chris og Jasper Indelicato, der leder firmaet. Delicato

Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, og blandt top 20 producenterne er det vinhuset med den største årlige vækst. Man har vinmarker i mange af Californiens bedste vinområder, så som Napa, Sonoma, Lodi og Monterey.

Galleri