Grundet den store variation i årgangene afstilkes alle druer ved ankomsten til vingården uden undtagelse. Skønt mange Bourgogne-producenter i nogen grad anvender stilke i forbindelse maceration, gæring og lagring, finder Paul det simpelthen for risikabelt, da umodne stilke kan have særdeles ugunstig effekt på den endelige vin. Det er imidlertid den yderst begrænsede brug af ekstraktion eller overpumpning, der er blevet Pauls særkende, og credo for en efterfølgende bevægelse af ligesindede. I forbindelse med gæringen presses en såkaldt ”hat” af skaller op til overfladen af gæringsbeholderen. Denne stødes typisk ned eller overpumpes gentagne gange dagligt, med øget tannin- og frugtkoncentration til følge. Under hele gæringsprocessen støder Paul kun ”hatten” ned to gange, hvilket resulterer i langt mere elegante vine og afrundede tanniner, der netop der blevet Prophet’s Rock’s særkende. Generelt er der tale om forbilledlige vine, fremstillet med en uhyre præcision og sand for detaljen. Det eneste begrædelige er, at vinene fremstilles i yderst beskedne antal.