Prophets Rock

Prophets Rock

Prophets Rock blev etableret i Central Ortago i 1999. Målet var dengang at finde et sted at dyrke vin, der ikke mindede om noget andet.

Bendigo sub-regionen viste sig egnet, og to vinmarker blev etableret; The Prophet’s Rock Home Vineyard og siden Rocky Point med sin sjældne jordbundsblanding af skiffer, kalk og ler. Der arbejdes med Riesling og Pinot Gris, men omdrejningspunktet er Pinot Noir, hvor ikke færre end otte kloner er i brug.

Prophet’s Rock er engageret i bæredygtig produktion, og er medlem af Sustainable Winegrowing New Zealand, men den altovervejende årsag til Prophet’s Rocks succes kan imidlertid tilskrives den New zealandske vinmager Paul Pujol. Paul har altid være tiltrukket af Frankrigs aromatiske hvide vine, men måske navnlig Pinot Noir-druen. Han startede sin karriere som vinmager hos Seresin Estate i Marlborough, og drog herefter på en seks år lang odysse for at suge viden og erfaring til sig. Det resulterede blandt andet i ophold hos Kuentz-Bas i Alsace og Henri Bourgeois i Sancerre. Herefter blev det til et længere ophold i Oregon hos Lemelson Vinyards og Rex Hill. Højdepunktet rundrejsen kom i forbindelse 2009-høsten, hvor Paul blev inviteret til Chambolle-Musigny, for at arbejde hos Domaine Comte Georges de Vogüé under François Millets ledelse, med hvem han efterfølgende har knyttet et nært venskab, resulterende i deres fællesvin; Cuvée aux Antipodes.

Grundet den store variation i årgangene afstilkes alle druer ved ankomsten til vingården uden undtagelse. Skønt mange Bourgogne-producenter i nogen grad anvender stilke i forbindelse maceration, gæring og lagring, finder Paul det simpelthen for risikabelt, da umodne stilke kan have særdeles ugunstig effekt på den endelige vin. Det er imidlertid den yderst begrænsede brug af ekstraktion eller overpumpning, der er blevet Pauls særkende, og credo for en efterfølgende bevægelse af ligesindede. I forbindelse med gæringen presses en såkaldt ”hat” af skaller op til overfladen af gæringsbeholderen. Denne stødes typisk ned eller overpumpes gentagne gange dagligt, med øget tannin- og frugtkoncentration til følge. Under hele gæringsprocessen støder Paul kun ”hatten” ned to gange, hvilket resulterer i langt mere elegante vine og afrundede tanniner, der netop der blevet Prophet’s Rock’s særkende. Generelt er der tale om forbilledlige vine, fremstillet med en uhyre præcision og sand for detaljen. Det eneste begrædelige er, at vinene fremstilles i yderst beskedne antal.

Information

138C Bendigo Loop Road, Cromwell 9383, New Zealand

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt