Raimat

Raimat

Vinhuset Raimat kom til verden i 1914, da Manuel Raventós fra Cavaproducenten Codorniu skabte vinhuset Raimat. Han overlod lederskabet af Codorníus produktion i Sant Sadurní til sin ældste søn og købte 3200 ha. ufrugtbar og stenet land i det nordøstlige Spanien ved byen Lleida.

Det var nærmest en ørken, og jorden havde et meget højt indhold af salt. Man måtte fylde op med sund jord og anlægge et imponerende vandings- og overrislingsanlæg med et over 250 kilometer langt kanalsystem, der bringer smeltevand fra Pyrenæerne til vinmarkerne.

Her ville Manuel skabe en vin, som kunne måle sig med de allerbedste vine i verden og det på trods af, at alle fagfolk rystede på hovedet og anså det for en umulighed. Men de tog alle fejl, og Manuels drøm blev virkeliggjort. Han navngav ejendommen Raimat, der på catalansk betyder ”drue” (raïm) og ”hånd” (mà). Et symbol på to uadskillelige faktorer, når man skal frembringe vin – nemlig druefrugten og det menneskelige håndværk. Med tiden er Raimat blevet Codorníu-gruppens vinøse centrum.

Bæredygtig vinproduktion

Såkaldt ”sustainable winegrowing” betragtes hos Raimat som den bedste garant for respekt og beskyttelse af miljøet, uden at gå på kompromis med effektiv og produktivt vinmageri. ”We work with Mother Nature – not against her”, er nærmest et kooperativt slogan. Med Sustainable Wine Growing lykkes det at skabe fremragende kvalitet uden at belaste eller ændre på den miljømæssige balance i natur og landskab.

Alle vinmarker er certificeret som Integrated Production af CPPI (Consell Català de Produccio Integrada), hvilket angiver at alle druer i Raimats vine er dyrket under miljøvenlige hensyn og kontrollerede arbejdsforhold for alle mennesker involveret.

Innovativ winemaking

Raimat producerer alle sine vine på druer fra egne marker, og huset er kendt for innovativ filosofi. Det har gjort Raimat til europæisk markedsledende indenfor dybdegående forskning i wine-making og miljø. Dedikeret miljøbevidsthed har fra begyndelsen været et uundgåeligt omdrejningspunkt for al aktivitet og virksomhedsførelse i de mere end 30 vinprojekter, som Raimat i dag omhandler.

Information

Carretera LLeida s/n 25111 Raimat Lleida, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt