Schwedhelm

Schwedhelm

Schwedhelm-brødrene er blandt morgendagens stjerner. Med benhårdt arbejde i både mark og kælder, og med vanlig sans for tysk præcision, fremstiller Schwedhelm gastronomisk velegnede vine.

For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.

Familiegården i Zellertal, i den nordligste og dermed køligste del af Pfalz, blev overtaget af brødreparret i 2006. Storebror Stephan havde netop færdiggjort sine studier på det legendariske Geisenheim institut, med titel af diplom ingeniør, og lillebror George havde færdiggjort sine marketingstudier. Fra forældregenerationen havde de arvet en bred vifte af forskellige, beplantede druesorter, der sikkert oprindeligt havde haft til hensigt at tilfredsstille flest mulige kunder. Men et par år efter overtagelsen blev der rykket gevaldigt op med rode, og da arbejdet i markerne var overstået, stod der næsten kun Riesling- og Spätburgunder-vinstokke tilbage i centrum på de i alt 17 ha.

Fra årgang 2010 blev alle deres vinmarker dyrket efter økologiske principper, og fra 2013 blev de af organisationen af tyske top-producenter med det imponerende lange navn, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter – i daglig tale heldigvis blot VDP, optaget som medlem i programmet for unge talenter. Schwedhelm-brødrene er utvivlsomt talentfulde, og afgjort blandt morgendagens stjerner. De er ikke dogmatikere, men finpudser ivrigt og nysgerrigt deres portefølje med udgangspunkt i terroir-tænkning. Med benhårdt arbejde i både mark og kælder, og med vanlig sans for tysk præcision, fremstiller Schwedhelm gastronomisk velegnede vine fra deres kalkholdige marker, hvorfra fællesnævnerne synes at være moden frugtfylde, mundvandsfremkaldende og velintegreret syre, ledsaget af en sjælden mineralsk finesse. Hvad enten du vælger deres entry-level vine, eller deres respektindgydende Riesling fra Grosse Lage-marken Schwarzer Herrgott, tør vi godt garantere, at dit syn på tysk vin aldrig vil blive det samme igen.

Information

Klosterhof Weinvertriebs OHG, Klosterhof, 67308 Zellertal/Zell, Tyskland

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt