Menade Adorado Solera - Magnum 1967

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda
 • Parkers Wine Advocate
  93 Point
 • James Suckling
  93 Point
 • Guía Peñin
  93 Point

Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  93 Point
 • James Suckling
  93 Point
 • Guía Peñin
  93 Point

Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse.

Læs mere
  Adorado Solera - Magnum 1967
  945
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Dessert
  Ost
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fennikel

  Fennikel

  Fersken

  Fersken

  Abrikos

  Abrikos

  Valnød

  Valnød

  Læder

  Læder

  Kanel

  Kanel

  Druer
  Verdejo
  Palomino Fino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Adorado er Sanz-familiens hyldest til deres regionale rødder og ophav, såvel som et fjernt ekko fra fortiden. Vinens afsæt, eller ur-moder om man vil, er en vin fremstillet i 1967 efter Solera-lagringssystemet – som vi kender det fra Sherry-produktion. Vinen blev fremstillet på de dengang fremherskende druesorter Verdejo, Viura og Palomino Fino og stod i mange år gemt i en gammel kælder i La Seca, inden den gik i arv til Sanz-familien, som står bag Menade. I 2018 besluttede de tre søskende sig for at aftappe en del af dette Solera, og det er vi dem evigt taknemmelige for. Adorado de Menade er smuk, gylden - næsten ravfarvet. Duften har typisk Rancio-præg og er generøs med et nøddeagtigt, oxidativt præg. Det er fristende at tænke Amontillado Sherry fra Jerez på grund af flor-nuancerne, dog med mere signifikante og raffinerede underliggende noter af tørrede frugter. Smagen er kompleks, intens og mangefacetteret. En akademisk såvel som majestætisk vin, der kalder på eftertanke og fordybelse. Vinen er aftappet, som den er, uden forudgående klaring eller filtrering. En sjælden perle fremstillet i 1.500 eksemplarer. Alle i smukt indpakkede magnumflasker.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Menade
  Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra castilla y león området i Spanien
  Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt