Philip Togni Vineyard Ca' Togni - Sweet Red Wine - Halvflaske 2011

USA
USA
Californien

Sjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.

Læs mere

Sjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.

Læs mere
    Ca' Togni - Sweet Red Wine - Halvflaske 2011
    399
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Dessert
    Smagsnoter
    Jordbær

    Jordbær

    The

    The

    Lakrids

    Lakrids

    Mynte

    Mynte

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Black Hamburgh

    Beskrivelse

    En af Californiens mest sjældne søde vine. Philip Togni skabte vinen med inspiration fra den Sydafrikanske Constantia, da han i 80’erne tilplantede en lille parcel med den sjældne drue Black Hamburgh (sort mucat).

    Efter gæring ved den naturlige gær, lagrer vinen 5-6 år i gamle franske egetræsfade, inden den frigives. Blot 4-5 fade produceres der af denne sjældne nektar. 2010 er en af de sidste årgange af denne vin, der er blevet lavet, da stokkene ikke kan tale det hårde liv på Spring Mountain og ikke bliver genplantet.

    Man er ikke i tvivl om, at man har sød vin i glasset; duften har en utrolig forførende duft af bl.a. blomster, jordbær, te, Provence-sæbe, mynte og sød lakrids.

    På trods af at sukkerindholdet i vinen er ca. 20%, og den holder 14,5% alkohol, er vinen fantastisk frisk og elegant på tungen.

    Bør serveres ved 8-10 grader og kan serveres til et bredt udvalg af deserter, f.eks. præget af røde bær, men allerbedst er vinen serveret helt for sig selv, som en eksklusiv afslutning på et måltid.

    Meget sjælden, vin der kun vil blive endnu sværere at finde i fremtiden.

    “…one of California's most distinctive and satisfying sweet wines." – Vinous

    “One of California’s most unique dessert wines is undeniably the Ca Togni made from Black Muscat.” – The Wine Advocate

    Læs hele beskrivelsen
    H - rawImage_Edit.jpg
    Produceret af Philip Togni Vineyard
    Siden en ung Philip Togni som vinmager på Chappelet i Napa Valley skabte den legendariske Chappelet 1969 Cabernet Sauvignon (100/100 hos både Vinous og Parker), så har han stået som et fyrtårn i Napa og er nok områdets største nulevende legende. Efter Chappelet købte han i 1975 et stykke jord oppe i højderne på Spring Montain. De blot ca. 4 hektar blev i 1981 tilplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Siden midten af 90’erne har marken været dyrket økologisk, og det er stadig disse gamle stokke, der danner grundlag for en af Napas mest legendariske vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt