Philip Togni Vineyard Ca' Togni - Sweet Red Wine - Halvflaske 2011
Sjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.
Læs mereSjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.
Læs mereJordbær
The
Lakrids
Mynte
Hindbær
Beskrivelse
En af Californiens mest sjældne søde vine. Philip Togni skabte vinen med inspiration fra den Sydafrikanske Constantia, da han i 80’erne tilplantede en lille parcel med den sjældne drue Black Hamburgh (sort mucat).
Efter gæring ved den naturlige gær, lagrer vinen 5-6 år i gamle franske egetræsfade, inden den frigives. Blot 4-5 fade produceres der af denne sjældne nektar. 2010 er en af de sidste årgange af denne vin, der er blevet lavet, da stokkene ikke kan tale det hårde liv på Spring Mountain og ikke bliver genplantet.
Man er ikke i tvivl om, at man har sød vin i glasset; duften har en utrolig forførende duft af bl.a. blomster, jordbær, te, Provence-sæbe, mynte og sød lakrids.
På trods af at sukkerindholdet i vinen er ca. 20%, og den holder 14,5% alkohol, er vinen fantastisk frisk og elegant på tungen.
Bør serveres ved 8-10 grader og kan serveres til et bredt udvalg af deserter, f.eks. præget af røde bær, men allerbedst er vinen serveret helt for sig selv, som en eksklusiv afslutning på et måltid.
Meget sjælden, vin der kun vil blive endnu sværere at finde i fremtiden.
“…one of California's most distinctive and satisfying sweet wines." – Vinous
“One of California’s most unique dessert wines is undeniably the Ca Togni made from Black Muscat.” – The Wine Advocate