Philip Togni Vineyard Ca' Togni - Sweet Red Wine - Halvflaske 2011

USA
USA
Californien

Sjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.

Læs mere

Sjælden og eksklusiv sød vin skabt med inspiration fra sydafrikanske Constantia. Perfekt til desserter med bær eller som eksklusiv afslutning på et måltid - helt som den er.

Læs mere
  Ca' Togni - Sweet Red Wine - Halvflaske 2011
  399
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Dessert
  Smagsnoter
  Jordbær

  Jordbær

  The

  The

  Lakrids

  Lakrids

  Mynte

  Mynte

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Black Hamburgh

  Beskrivelse

  En af Californiens mest sjældne søde vine. Philip Togni skabte vinen med inspiration fra den Sydafrikanske Constantia, da han i 80’erne tilplantede en lille parcel med den sjældne drue Black Hamburgh (sort mucat).

  Efter gæring ved den naturlige gær, lagrer vinen 5-6 år i gamle franske egetræsfade, inden den frigives. Blot 4-5 fade produceres der af denne sjældne nektar. 2010 er en af de sidste årgange af denne vin, der er blevet lavet, da stokkene ikke kan tale det hårde liv på Spring Mountain og ikke bliver genplantet.

  Man er ikke i tvivl om, at man har sød vin i glasset; duften har en utrolig forførende duft af bl.a. blomster, jordbær, te, Provence-sæbe, mynte og sød lakrids.

  På trods af at sukkerindholdet i vinen er ca. 20%, og den holder 14,5% alkohol, er vinen fantastisk frisk og elegant på tungen.

  Bør serveres ved 8-10 grader og kan serveres til et bredt udvalg af deserter, f.eks. præget af røde bær, men allerbedst er vinen serveret helt for sig selv, som en eksklusiv afslutning på et måltid.

  Meget sjælden, vin der kun vil blive endnu sværere at finde i fremtiden.

  “…one of California's most distinctive and satisfying sweet wines." – Vinous

  “One of California’s most unique dessert wines is undeniably the Ca Togni made from Black Muscat.” – The Wine Advocate

  Læs hele beskrivelsen
  H - rawImage_Edit.jpg
  Produceret af Philip Togni Vineyard
  Siden en ung Philip Togni som vinmager på Chappelet i Napa Valley skabte den legendariske Chappelet 1969 Cabernet Sauvignon (100/100 hos både Vinous og Parker), så har han stået som et fyrtårn i Napa og er nok områdets største nulevende legende. Efter Chappelet købte han i 1975 et stykke jord oppe i højderne på Spring Montain. De blot ca. 4 hektar blev i 1981 tilplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Siden midten af 90’erne har marken været dyrket økologisk, og det er stadig disse gamle stokke, der danner grundlag for en af Napas mest legendariske vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt