Kjær & Sommerfeldt Kjær & Sommerfeldt Jubilæumsgløgg 2025
I anledning af Kjær & Sommerfeldts 150-års jubilæum lancerer vi nu den berømte gløgg, som i flere år er blevet skænket i stride strømme i vinbaren på Gl. Mønt i København. En kvalitetsgløgg med varme og personlighed – perfekt som gave eller som et festligt indslag i julen.
Læs mere
Beskrivelse
Gløggen har i syv år været fast inventar og ekstremt populær i vinbaren på Gl. Mønt i juleperioden. Med inspiration fra denne opskrift opstod idéen om at skabe en helt særlig jubilæumsgløgg – skabt i anledning af Kjær & Sommerfeldts 150-års jubilæum. En kvalitetsgløgg, du nu også kan nyde derhjemme – eller give som en helt unik gave til én, du holder af.
Jubilæumsgløggen er skabt gennem et samarbejde mellem to fagfolk med flair for den gode smag: Marianne, vinbarschef og spiritusansvarlig på Gl. Mønt, og Tonny Svensson fra HAFN Spiritslab, kendt for sit arbejde med håndlavet gin og akvavit.
Resultatet er en uimodståelig "voksen"-gløgg baseret på rødvin fra Rhône mesteren M. Chapoutier og portvin fra portugisiske Warre’s, spædet op med HAFNs danskproducerede hvedevodka. Krydderierne? Dem holder gløgg-duoen tæt til kroppen. Men én ting er sikkert: Det er en gløgg med både varme, dybde og karakter, der trods sine høje procenter er i fornem balance.
Jubilæumsglöggen skal serveres varm – dog ikke kogende – og allerhelst med rosiner og mandelsplitter, der har trukket i mørk rom. Husk brunkagerne! Nyd Jubilæumsgløggen med dine nærmeste som en varmende og hyggeligt indslag i juletiden.
Opskrift:
Rosiner og mandelsplitter i mørk rom
Ingredienser:
-
200 g rosiner (evt. blandede lyse og mørke for nuancer)
-
100 g mandelsplitter (let ristede)
-
5 dl mørk rom (af god kvalitet – fx Diplomatico, Plantation Original Dark eller Zacapa 23)
Bland alle ingredienser i en plastikbeholder og tildæk med låg. Alle ingredienser skal dækkes helt af rommen. Lad gløggblandingen infuserer med rommen i 3-5 dage på køl og nyd dem i Kjær & Sommerfeldts jubilælumsgløgg.
