Kjær & Sommerfeldt Kjær & Sommerfeldt Jubilæumsgløgg 2025

Danmark
Danmark

I anledning af Kjær & Sommerfeldts 150-års jubilæum lancerer vi nu den berømte gløgg, som i flere år er blevet skænket i stride strømme i vinbaren på Gl. Mønt i København. En kvalitetsgløgg med varme og personlighed – perfekt som gave eller som et festligt indslag i julen.

Læs mere
    Kjær & Sommerfeldt Jubilæumsgløgg 2025
    189
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Ost
    Velkomst

    Beskrivelse

    Gløggen har i syv år været fast inventar og ekstremt populær i vinbaren på Gl. Mønt i juleperioden. Med inspiration fra denne opskrift opstod idéen om at skabe en helt særlig jubilæumsgløgg – skabt i anledning af Kjær & Sommerfeldts 150-års jubilæum. En kvalitetsgløgg, du nu også kan nyde derhjemme – eller give som en helt unik gave til én, du holder af.

    Jubilæumsgløggen er skabt gennem et samarbejde mellem to fagfolk med flair for den gode smag: Marianne, vinbarschef og spiritusansvarlig på Gl. Mønt, og Tonny Svensson fra HAFN Spiritslab, kendt for sit arbejde med håndlavet gin og akvavit.

    Resultatet er en uimodståelig "voksen"-gløgg baseret på rødvin fra Rhône mesteren M. Chapoutier og portvin fra portugisiske Warre’s, spædet op med HAFNs danskproducerede hvedevodka. Krydderierne? Dem holder gløgg-duoen tæt til kroppen. Men én ting er sikkert: Det er en gløgg med både varme, dybde og karakter, der trods sine høje procenter er i fornem balance.

    Jubilæumsglöggen skal serveres varm – dog ikke kogende – og allerhelst med rosiner og mandelsplitter, der har trukket i mørk rom. Husk brunkagerne! Nyd Jubilæumsgløggen med dine nærmeste som en varmende og hyggeligt indslag i juletiden.

    Opskrift:

    Rosiner og mandelsplitter i mørk rom

    Ingredienser:

    • 200 g rosiner (evt. blandede lyse og mørke for nuancer)

    • 100 g mandelsplitter (let ristede)

    • 5 dl mørk rom (af god kvalitet – fx Diplomatico, Plantation Original Dark eller Zacapa 23)

    Bland alle ingredienser i en plastikbeholder og tildæk med låg. Alle ingredienser skal dækkes helt af rommen. Lad gløggblandingen infuserer med rommen i 3-5 dage på køl og nyd dem i Kjær & Sommerfeldts jubilælumsgløgg.

     

    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt