Stéphane Orieux

Stéphane Orieux er blandt Muscadet Sevre et Maines lysende stjerner. Orieuxs vine er blandt appllationens bedste og et perfekt indfalds vinkel til Melon De Bourgogne (Muscadets) enorme potentiale.

I 1946 etablerede Stéphane Orieux’s morfar – Marcel Pineau – sig som vinbonde i Tilliéres i det vestlige Loire med blot fem hektar. Det var næste generation med Stéphanes far – Joseph Orieux – hvor det for alvor tog fart, da han købte Domaine de la Bregeonette og dermed den nuværende adresse for Stéphane.

Joseph Orieux overgik allerede i start 90’erne til økologisk dyrkning af alle markerne og i 1997 da Stéphane overtog domainet, der var vinhuset blevet økologisk certificeret igennem Ecocert. Stéphane laver nogle af områdets absolut bedste vine, ikke mindst på grund af hans nidkære arbejde i markerne, hvor han holder udbyttet nede for intensivere vinene.

Det her er fremragende vine fra måske den mest oversete appellation i hele Frankrig! Kun et spørgsmål om tid før folk får øjnene op for de fremragende Muscadet Sévre et Maine vine og med Stéphane Orieux bliver det ikke bedre.

Bæredygtige tiltag hos Stéphane Orieux

 

Bæredygtighed og respekt for naturen har været et tema på denne ejendom siden de overtog den i 60’erne. De har siden 1997 været økologisk certificeret igennem Ecocert og Agriculture Biologique. I produktionen er der også et stort fokus på at begrænse forbruget af vand og at genbruge det man kan, ligesom at affald sorteres. De er desuden medlem af og involveret i den lokale organisation for økologisk landbrug - GAB44 (Groupement des Agriculteurs Bio de la region 44).

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

 

  • Minimere brug af vand
  • Sortere affald

Information

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt