Tournon M. Chapoutier

Tournon M. Chapoutier

Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl.

Vingården

En af Chapoutiers vigtigste værdier er, at man skal respektere terroiret. Både i form af respekt for jorbunden, klimaet og også de mennesker, der arbejder med vinen. Netop derfor er hans søgen udenfor Rhone interessant.

Det er bestemt ikke fordi man ikke kan dyrke god Syrah i Rhone. Her dyrkes nogle af de mest eksklusive Syrah-baserede vine i verden. Men terroiret i Australien kan ting som ikke kan lade sig gøre i Rhone, og omvendt.

Derfor virker det næsten naturligt, at Michel Chapoutier, i kraft af sin eventyrlystne person, måtte ud og undersøge druens potentiale i andre terroir. Det han har fundet, er vinmarker for foden af "the Victorian Pyrenees", der leverer vine af høj kompleksitet, men også saft og kraft. Den unikke jordbund i området er desuden ideel til Chapoutiers filosofi om biodynamisk vinproduktion.

Chapoutiers principper

Resultater af Chapoutiers australske eventyr er vine med masser af frugt, liv og intensitet, men samtidig et vidnesbyrd om hvad forskelligt terroir kan gøre for vin. For selvom man sagtens kan finde Chapoutiers principper i vinen, skal man søge dybere for at drage direkte paralleller til hans Rhone-vine, men i stedet Shiraz-vine, der afslører meget af sit terroir i vinen.

Information

141-143 High St, Heathcote VIC 3523, Australien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt